- Berichten
- 162
Een pescitarier aan tafel met Kerst, dus een mooie gelegenheid dit heerlijke visgerechtje weer eens te maken. Al is het maar omdat het lijkt op mooie kerstcadeautjes!
Ik heb dit recept een beetje aangepast. (andere vis, andere temp, indirect, geen sojasaus; misopasta is zout genoeg)
Eerste de kabeljauwfilets gemarineerd, voor een uurtje of twee in de koelkast. Met een pasta gemaakt van misopasta, kokosmelk, knoflook, suiker en gember. Daarna de marinade met een lepeltje van de vis geschrapt en met wat lenteuitjes ingepakt in bananenblad. Bij de toko kun je die aan één stuk kopen of in rondes gesneden. Beide werken prima, maar voor mij zijn die ronde net iets makkelijker (scheuren minder snel). Dit keer voor het eerst de pakketjes al paar uur van tevoren geprept (want Kerst) en in de koelkast gezet. Dat ging helemaal prima!
Ik heb de pakketjes vervolgens ongeveer 25 minuten indirect gestoomd op 180 graden tot een kerntemperatuur van 60 graden. Ik laat de gasten zelf hun cadeautje open maken.
Deze keer geserveerd met een gerecht uit Ottolenghi's Simpel: bulgur met gegrilde groenten en een yoghurt-muntdressing.
Ik heb dit recept een beetje aangepast. (andere vis, andere temp, indirect, geen sojasaus; misopasta is zout genoeg)
Eerste de kabeljauwfilets gemarineerd, voor een uurtje of twee in de koelkast. Met een pasta gemaakt van misopasta, kokosmelk, knoflook, suiker en gember. Daarna de marinade met een lepeltje van de vis geschrapt en met wat lenteuitjes ingepakt in bananenblad. Bij de toko kun je die aan één stuk kopen of in rondes gesneden. Beide werken prima, maar voor mij zijn die ronde net iets makkelijker (scheuren minder snel). Dit keer voor het eerst de pakketjes al paar uur van tevoren geprept (want Kerst) en in de koelkast gezet. Dat ging helemaal prima!
Ik heb de pakketjes vervolgens ongeveer 25 minuten indirect gestoomd op 180 graden tot een kerntemperatuur van 60 graden. Ik laat de gasten zelf hun cadeautje open maken.
Deze keer geserveerd met een gerecht uit Ottolenghi's Simpel: bulgur met gegrilde groenten en een yoghurt-muntdressing.
Laatst bewerkt: