Beste BBQ vrienden,
Lange tijd dacht ik dat een goede kerntemperatuurmeter (ik heb de iGrill van Weber) zo'n beetje het halve werk was. Maar toch loop ik vaak tegen het volgende aan.
Vaak staat er in een recept aangegeven dat een stuk vlees tijd x gegrilld moet worden totdat kerntemeratuur y bereikt is.
Waar ik tegenaan loop is dat ik al heel snel de kerntemperatuur bereikt, terwijl de tijd die in het recept wordt aangegeven nog lang niet verstreken is.
Het vlees is dan ook vaak nog niet goed.
Ik probeer dingen een beetje te begrijpen en dit begrijp ik dus niet. Want ik lees ook overal dat de meest zuivere grill wijze is gebruik maken van de juiste kerntemperatuur. Hoe kan het dan zo zijn dat de kerntemperatuur helemaal perfect is, maar het vlees zelf toch nog niet?
Zouden jullie mij kunnen helpen door aan te geven wat ik fout doe?
Dank!
Hartelijke groet van Hans
Lange tijd dacht ik dat een goede kerntemperatuurmeter (ik heb de iGrill van Weber) zo'n beetje het halve werk was. Maar toch loop ik vaak tegen het volgende aan.
Vaak staat er in een recept aangegeven dat een stuk vlees tijd x gegrilld moet worden totdat kerntemeratuur y bereikt is.
Waar ik tegenaan loop is dat ik al heel snel de kerntemperatuur bereikt, terwijl de tijd die in het recept wordt aangegeven nog lang niet verstreken is.
Het vlees is dan ook vaak nog niet goed.
Ik probeer dingen een beetje te begrijpen en dit begrijp ik dus niet. Want ik lees ook overal dat de meest zuivere grill wijze is gebruik maken van de juiste kerntemperatuur. Hoe kan het dan zo zijn dat de kerntemperatuur helemaal perfect is, maar het vlees zelf toch nog niet?
Zouden jullie mij kunnen helpen door aan te geven wat ik fout doe?
Dank!
Hartelijke groet van Hans