BasBQ
Beef en Steak

Kelly Bronze Kerst Kalkoen

 
 
 
 
 

McPeet

Gemarineerd
Berichten
1.648
Kreeg 1e kerstdag familie te eten met engelse roots. Dan kan een kalkoen niet ontbreken. Dus begin december bij forumsponsor Beef&Steak een 4 kilo Kelly Bronze kalkoen besteld. Vrijdag einde dag werd de kalkoen keurig bij ons afgeleverd. Zat mooi en goed verpakt in bubbeltje folie met aantal koelelementen. Het beest uitgepakt en met nieuwe koelelementen in grote koelbox gedaan.
IMG_8613.jpg

Op 1e kerstdag deze al op tijd uit box gehaald om op temperatuur te komen. Beestje op schaal gelegd met diverse groentes en gevuld met 2 halve uien en 2 mandarijnen.
IMG_8620.jpg

IMG_8627.jpg

Big Green Egg rond 14 uur aangestoken en na uurtje de kalkoen op het ei gelegd. Uiteraard voorzien van kersen rookhout, maar ook afsnijsels van prei en ui. Man o man, wat ging dat lekker ruiken.
IMG_8629.jpg

Zelfs de buurman kwam ff buurten om te kijken naar het vogeltje.
IMG_8634.jpg

Dat paste nog maar net. Ei afgeregeld rond 180 gr en na uurtje mocht de vogel op haar rug gaan liggen
IMG_8644.jpg

IMG_8648.jpg

Hij zag er al meer dan smakelijk uit. Na kleine 2 uur was het zover. Kelly was op temperatuur en deed haar achternaam eer aan. Wat een kleur.
IMG_8649.jpg

IMG_8650.jpg

Kelly mocht nog kleine 30 minuten rusten en in die tijd konden we mooi het voorgerecht alvast nuttigen
IMG_8651.jpg

De bietentartaar met doperwten mouse en frambozen was meer dan lekker. Zo ook de bijbehorende "vette" witte bourgogne. Of het kwam door het overmatige drank gebruik, drukte, leeftijd of combi van al deze elementen. Ik kan het me niet meer herinneren. Maar foto's van het aansnijden van Kelly en het bijbehorende bordje zijn er niet. Maar we hebben enorm van haar genoten. Lekker sappig en vol van smaak. Erbij aten we spruiten ala ottolenghi en knolselderij aardappelgratin. Ook daar is niets van vast gelegd.
 
Damn wat ziet er dit goed uit... Wil je het recept van de bietentartaar eens delen 😋
 
Wat een joekel van een kalkoen, mooi klaargemaakt.
 
Kelly is Prachtig! Goed gelukt kerel!
 
Past allemaal maar net.
Geloof graag dat de gasten verwend zijn.
Ziet er allemaal fantastisch uit.
 
Lekker man!
 
Terug
Bovenaan Onderaan