BasBQ
Beef en Steak

Kan niet achter blijven, Bacon en Walchers Spek

 
 

Jaakke

Pitmaster
Berichten
763
Was al enthousiast geworden toen ik iedereen aan de gang zag met International Bacon Day maar had toen helaas geen tijd. Omdat je toch wel even moet plannen laatst een stukje buikspek laten vacumeren en ingevroren. Gister uit de viezer gehaald en in bak water in de koelkast gelegd om te ontdooien. Vandaag het stuk in twee?n gesneden en ??n deel als standaard bacon bereid en ??n deel als Walchers Spek.

Volgende week vrijdag spoel ik ze af en zaterdag gaan ze op de Q  :)
To be continued....

22984987959_3d3cdf3021_c.jpg

22984989879_14356b70b2_c.jpg

23244566042_45c5308e90_c.jpg

23057136870_5e23ab6464_c.jpg
 
dat gaat smullen worden  :)
 
Mooi mager spekkie hoor.... daar hou ik van.... maple syrup and bourbon is NOG lekkerder!  :D
 
Man man man, wat ruikt dat toch zalig  :D

Het Ei aan opgestookt tot 107 graden en 3 chunks kersen hout er bij gedaan.
Bacon er op en genieten van de lucht.

23512031756_ccc8d5b695_c.jpg

23538107875_a276f9a05a_c.jpg

23429645472_b929f28df2_c.jpg


De Walchers spek gaat er vanavond aan tijdens het vieren van de Sint zijn verjaardag.
De Bacon snij ik morgen ochtend met een eitje  :)

Hoe doen jullie het met bewaren?
Plaktjes snijden en vacumeren of in zijn geheel vacumeren?
 
ziet er heerlijk uit, ik zou plakken (en evt dobbelsteentjes) snijden en dan vacumeren
 
Wow, dat ziet er eer dan lekker uit Robert. Ben benieuwd naar de smaak.
Walchers spek moet ik ook eens gaan maken.
 
Lekker Robert! Vanaf nu koop jij ook geen kant en klare bacon meer.... :p

Ik snij de stukken altijd bij zodat ze op de snijmachine passen. Van deze stukken maak ik reepjes/blokjes.
De rest snij ik in 2 diktes, 3mm om te bakken en 1,5mm voor wrappen. Daarna alles geportioneerd invriezen
 
Ceriel zei:
Lekker Robert! Vanaf nu koop jij ook geen kant en klare bacon meer.... :p

Ik snij de stukken altijd bij zodat ze op de snijmachine passen. Van deze stukken maak ik reepjes/blokjes.
De rest snij ik in 2 diktes, 3mm om te bakken en 1,5mm voor wrappen. Daarna alles geportioneerd invriezen
+1
 
Wat een geweldig mooi stukje spek heb je daar.
En invriezen? Dat is hier nog nooit gelukt  :D
Respect hoor  ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan