BasBQ
Beef en Steak

Kamado try-out (PP)

 
 

BrechtDC

Tondelzoeker
Berichten
17
Hey iedereen,

Vandaag de eerste keer de nieuwe kamado uitgeprobeerd, van 2 stukken spieringgebraad (1.4kg met been en 1.1kg zonder been) PP gemaakt naar het wedstrijdrecept van @noskos, waarvoor dank ;). Gisteren geïnjecteerd en in de rub gezet, vanmorgen om 9u45 op de bbq. Temperatuur heel mooi tussen 110 en 125 kunnen houden (wat een verschil met de weber qua T-controle!) Na 4.5u (op 74°C) in de lak gezet en 2 uur later ingepakt. Rond 18u het kleinste stuk laten rusten en een half uur laten ook het grote stuk van de bbq gehaald. Na het rusten de eindsaus erbij en geserveerd met taco's, tomatensalsa, verse guacamole en zure room. Voor herhaling vatbaar!

Eindresultaat
IMG_20230428_193702.jpg


Gepulled
IMG_20230428_193442.jpg


Gelakt
IMG_20230428_142520.jpg


Vers op de grill
IMG_20230428_094545.jpg


Straks nog kroketjes maken van de overschot naar recept van @Frits
 
Laatst bewerkt:
Ziet er lekker uit! Mooie manier om de kamado voor het eerst te gebruiken!
 
Lekker bezig geweest 👍🏻
 
Dat ziet er veelbelovend uit. Gefeliciteerd met je knor.
 
Lekkere hapjes! Mooie inwijding van je kamado.

Zit zelf nog te twijfelen over een kamado en ik moet hier ook nog iemand anders overtuigen van de noodzaak. 🤣
 
Altijd lekker en mooi eerste gerecht om je kamado te leren kennen.
 
Mooie vuurdoop.
Proficiat met de knorriekrulstaartjesaward
 
Terug
Bovenaan Onderaan