- Berichten
- 613
Inmiddels lekkere en mooie dingen aan het maken op de kamado en krijg hem steeds beter onder de knie. Vooral low- en slow gaat helemaal top.
Loop alleen tegen een probleem aan als de dome veel open is. Bij het maken van burgers als ik zowel burgers boven vuur grill en smash burger maak staat de dome veel open. Ik ben dan bezig enerzijds met broodjes kort op de plancha evenals ui en spek. Ondertussen hamburgers op de gietijzeren grill die tussendoor worden omgedraaid en dan als de broodjes eraf zijn weer een smashburger maken en tussendoor kaas op de burgers doen. Ik ontkom er niet aan veel de dome open te hebben. De onderste schuif doe ik al helemaal dicht, maar de temperatuur loopt fors op. Met 4 eters is dit nog te managen.
Vraag is alleen hoe ik dit moet doen als ik meerdere eters heb en dus langer aaneengesloten grill. Ben dan bang dat hij te heet wordt voor de laatste burgers fatsoenlijk te bakken. Laatste keer bleef de smashburger al aan het papier plakken en kreeg hem er niet af. Zeker als mensen een 2e portie willen en er nog een sessie volgt.
hoe doen jullie dit? Ik zie dit probleem ook verschijnen met een feestje waar je traditioneel grillt. Dus sateetjes bakken, burgertje bakken, worstje erop. Waar steeds de dome open gaat.
Loop alleen tegen een probleem aan als de dome veel open is. Bij het maken van burgers als ik zowel burgers boven vuur grill en smash burger maak staat de dome veel open. Ik ben dan bezig enerzijds met broodjes kort op de plancha evenals ui en spek. Ondertussen hamburgers op de gietijzeren grill die tussendoor worden omgedraaid en dan als de broodjes eraf zijn weer een smashburger maken en tussendoor kaas op de burgers doen. Ik ontkom er niet aan veel de dome open te hebben. De onderste schuif doe ik al helemaal dicht, maar de temperatuur loopt fors op. Met 4 eters is dit nog te managen.
Vraag is alleen hoe ik dit moet doen als ik meerdere eters heb en dus langer aaneengesloten grill. Ben dan bang dat hij te heet wordt voor de laatste burgers fatsoenlijk te bakken. Laatste keer bleef de smashburger al aan het papier plakken en kreeg hem er niet af. Zeker als mensen een 2e portie willen en er nog een sessie volgt.
hoe doen jullie dit? Ik zie dit probleem ook verschijnen met een feestje waar je traditioneel grillt. Dus sateetjes bakken, burgertje bakken, worstje erop. Waar steeds de dome open gaat.