BasBQ
Beef en Steak

Kamado eruit, Pallet bbq voor in de plaats

Mr_Fuzzy_Hair

Tondelzoeker
Berichten
15
Ik heb sinds 1,5 jaar een Bastard urban medium, maar merk nu sinds we een kleine hebben ik minder "zin" heb om de bbq aan te steken op temp te brengen en dan nog babysitten op de bbq voor mijn gerechten.

Zeker bij stukken vlees die er lang op moeten gaat de temp in de loop van de tijd toch flink omhoog, en moet ik bijstellen met de schuifjes.

Nu heb ik wonder boven wonder mijn vriendin ook zo ver om de kamado de deur uit te doen en er een pallet bbq voor in de plaats te laten komen!

Iemand nog tips? Wat ik een leuke gimmick vindt is dat je hem eventueel via een app op de telefoon kan bedienen/controleren. Hebben alleen gmg en treager dit?

Gmg zijn overal uitverkocht dus dat wordt eventueel nog een flinke zoektocht?

Tips & ervaringen zijn altijd welkom!
 
Waarom geen controller voor je bastard? Hoef je alleen je bastard aan te steken, even wachten, instellen, vlees erop en klaar. Ander alternatief is een thermometer gebruiken en dan kan die aangeven als de temperatuur omhoog/omlaag loopt en dan waggel je er heen om de schuiven aan te passen.
Ding is: een pellet kan in temperatuur niet ver boven een gewone keuken oven, dus pizza's is een tikkie lastig.
 
Ik heb ook een controller gekocht voor de momenten waarop ik er minder mee bezig kan zijn.
Bevalt mij prima voor dat soort momenten.
 
Ook ik heb een bbq controller voor de kamado, ideaal voor die langere gerechten. Kan ik mooi alles binnen fixen aan bijgerechtjes & nog aandacht geven aan de kids
 
Waarom geen controller voor je bastard? Hoef je alleen je bastard aan te steken, even wachten, instellen, vlees erop en klaar. Ander alternatief is een thermometer gebruiken en dan kan die aangeven als de temperatuur omhoog/omlaag loopt en dan waggel je er heen om de schuiven aan te passen.
Ding is: een pellet kan in temperatuur niet ver boven een gewone keuken oven, dus pizza's is een tikkie lastig.
Precies dit idd. Ik heb zelf een kamado en een goede controller voor op de luie dagen en/of slecht weer. Is stukken goedkoper en heb je beide.
 
Op wedstrijden worden Pellet smokers nog wel vaak gebruikt maar dat is enkel voor Low&Slow, direct grillen erop kun je praktisch niet.
Het is eigenlijk een Oversized Air Fryer die wat rook blaast.
Als het dan zo moeilijk is om af en toe schuifjes te bedienen kun je inderdaad voor een controller voor je Bastard gaan.
met een Thermoworks Signals & Billows BBQ controller heb je een apparaat uit het top segment voor 400 euro, dat is best een hoop geld, maar voor dat bedrag heb je nog lange na geen Traeger of GMG, instapmodellen zijn rond de 1000 euro, zonder WiFi, je hebt dan nog wel minimaal een monitoring device nodig om van afstand je temperatuur te kunnen monitoren
 
Op wedstrijden worden Pellet smokers nog wel vaak gebruikt maar dat is enkel voor Low&Slow, direct grillen erop kun je praktisch niet.
Het is eigenlijk een Oversized Air Fryer die wat rook blaast.
Als het dan zo moeilijk is om af en toe schuifjes te bedienen kun je inderdaad voor een controller voor je Bastard gaan.
met een Thermoworks Signals & Billows BBQ controller heb je een apparaat uit het top segment voor 400 euro, dat is best een hoop geld, maar voor dat bedrag heb je nog lange na geen Traeger of GMG, instapmodellen zijn rond de 1000 euro, zonder WiFi, je hebt dan nog wel minimaal een monitoring device nodig om van afstand je temperatuur te kunnen monitoren

Dat ben ik helemaal met je eens. Ik heb de Thermoworks Sgnal & Billows en dat werkt perfect op af en toe wat geklungel met de wifi, maar dat doet niets aan de werking.

Naar mijn mening is een Kamado nog het meest functionele toestel dat er te verkrijgen is dat ook zeer temperatuurvast is.

Thans iedereen met een pallet smoker is er wel laaiend enthousiast over.
 
Op wedstrijden worden Pellet smokers nog wel vaak gebruikt maar dat is enkel voor Low&Slow, direct grillen erop kun je praktisch niet.
Het is eigenlijk een Oversized Air Fryer die wat rook blaast.
Als het dan zo moeilijk is om af en toe schuifjes te bedienen kun je inderdaad voor een controller voor je Bastard gaan.
met een Thermoworks Signals & Billows BBQ controller heb je een apparaat uit het top segment voor 400 euro, dat is best een hoop geld, maar voor dat bedrag heb je nog lange na geen Traeger of GMG, instapmodellen zijn rond de 1000 euro, zonder WiFi, je hebt dan nog wel minimaal een monitoring device nodig om van afstand je temperatuur te kunnen monitoren
Ik heb de Thermoworks Signals & Billows, puur uit luiheid in de winter en met kids erg handig. Destijds een stuk goedkoper uit de UK en een van de weinige niet selfmade op de markt. Ik zou nu eerder voor de inktbird kiezen... Werkt zeker zo goed en voor ruim de helft.
 
Ben heel benieuwd hoe het je gaat bevallen!

Ik werk nu zelf een jaar of vier op een Weber master touch en dat bevalt me vooralsnog prima, kan er alles op doen wat ik wil. Echter wil ik ook wel een stap gaan maken naar iets makkelijkers en luxers. Een kamado heeft half Nederland al, als je dit forum als leidraad neemt (;)), dus mijn eigenwijze ik wil dan liever wat anders. Ik twijfel zelf tussen een pellet grill, een gravity fed smoker, toch maar een kamado met controller, of zelf een UDS bouwen met controller. Allemaal hebben ze hun voors en tegens, maar qua gebruiksgemak en 'niet hetzelfde hebben als de rest van Nederland' denk ik dat ook voor mij de kamado af gaat vallen. Pizza's zelf maken wordt dan vaak aangehaald als argument voor een kamado, maar als ik dat zelf wil gaan doen, dan ga ik denk ik liever voor een Ooni (of iets vergelijkbaars) ernaast.
 
Terug
Bovenaan Onderaan