BasBQ
Beef en Steak

Kamado: Beginnersguide

Ik vond deze guide:

  • Super behulpzaam, alles gevonden waarna ik zocht

  • Best wel behulpzaam, wat nieuwe dingen geleerd / gevonden

  • Niet echt behulpzaam, wist het meeste al wel.


De resultaten zijn alleen zichtbaar na stemmen.
Ik heb vandaag mijn kamado voor het eerst ondervonden aan een vuurdoop. Ik had oorspronkelijk een temperatuur in gedachte van 100 graden dit is niet helemaal gelukt.
Ik zit rond de 112 graden vrij stabiel. 2x tussendoor bijgesteld ook te zien in de grafiek.. Dit gedaan toen ik beide grafieken een neerwaarste lijn zag ontstaan.
Ik heb 2 probs op het rooster geplaats om te zien wat een groot stuk houtskool doet versus wat kleinere stukjes :).
Grappig om het verschil te zien maar wel verwacht.
Rood is kant met kleinere stukken
Geel is kant met voornamelijk 1 groot blok houtskool.
Kolenmand voor de helft gevuld.
1 Wokkel in het midden geplaatst deze half open gedraaid voor een goede verbranding.
Gebruikte houtskool;
Black ranch paraquay

Ben zelf tevreden met dit resultaat.
Voor een eerste keer vond ik dit lang genoeg morgenvroeg nieuwe sessie doen.
Leuk als het een beetje gaat zoals je hoopt.

Screenshot_20220728-165030_BBQgo Pro.jpg
 
Ik merk hier ook dat ik - zeker als beginneling - wat moeite heb met het aansteken van de mini kamado met Black Ranche Marabu houtskool. Met slechts één wokkel lukt niet niet goed, ik gebruik er twee of drie, zelfs wanneer ik een lage temperatuur wil krijgen. Wat ik ook als tip heb gelezen en doe is enkele stukjes supermarkt houtskool dicht bij de wokkels stoppen. Deze zijn inderdaad veel zachter, worden sneller warm en steken op hun beurt weer de keiharde Marabu aan
 
Terug
Bovenaan Onderaan