BasBQ
Beef en Steak

Kamado BBQ douglas tafels (modules)

Ik heb mijn Monolith pas van zijn tijdelijke tafeltje van Douglas gehaald maar ik kon er niets aan zien. De buiten temperatuur van de dome komt niet boven de 75 graden uit. Met een infrarood thermometer gemeten tijdens een langdurige pizza sessie. De binnen temperatuur zat in het begin boven de meetwaarde van de thermometer. Dus heter dan 450 gr C. De onderzijde kan ik niet meten maar hout kan makkelijk tot 175 gr zonder een probleem. Eerst gaat het verkolen en dat "beschermt" wat. Maar gaat het verkleuren en zelfs verkolen zou ik er 2 dunne alu plaatjes onder maken en wel zo dat overal lucht tussen kan.
 
Hey iedereen,

Aangezien ik niet echt handig ben wou ik is horen wat jullie vinden van die douglas kamado tafels die ze in verschillende bbq zaken verkopen.
 
Hey iedereen,

Aangezien ik niet echt handig ben wou ik is horen wat jullie vinden van die douglas kamado tafels die ze in verschillende bbq zaken verkopen.

Dit is wel een erg open vraag, ik heb ze goed en slecht gezien.
Een foto van wat je bedoelt verduidelijkt misschien wat.
 
Zijn ze de prijs waard? Wat goedkoop zijn ze niet. Kun je ze in het gras verrijden?
 
Dat is mooi geworden zeg, het is niet te zien dat je nooit met hout werkt ;)
Handig ook die losse delen, zo kan je de boel nog makkelijk verrijden wanneer de wind draait of zo.
 
Hallo, mooi tafels heb je gemaakt. Je schrijft dat je gebruik hebt gemaakt van pocket holes. Ik ben alleen benieuwd hoe je de 'bladen' onder, midden en boven hebt bevestigd. Ik zie geen boorgaten. Foto's van de onderzijde zijn er niet en ik begrijp ook dat je geen lijm hebt gebruikt. Kun je aangeven hoe je die planken hebt vast gemaakt?
 
Oeps, bijna 2 jaar later zie ik deze vraag pas staan maar beantwoord deze toch nog maar mocht iemand anders dit ooit nog afvragen šŸ˜… De drie "bladen" bestaan inderdaad uit 4 planken (officieel zijn het balken). Deze liggen op de horizontale balken die met de pocket holes bevestigd zijn aan de poten en gewoon via de onderzijde door deze horizontale balken met schroeven vast gezet. Hierdoor zitten alle schroefgaten in de onderzijde en nergens zichtbaar.

Verder heb ik alleen de bovenkant met groene zeep behandeld en de rest onbehandeld maar het Douglas hout blijft erg goed en is gewoon nog hetzelfde gebleven als toen ik het kocht. De tafels staan wel altijd 100% droog onder een overkapping.
 
Ik ben zelf bijna klaar met mijn houten keuken project. Zelf heb ik de planken in een blanke beits gezet, daardoor komt de kleur beter tot zijn recht en gaat het langer mee. De grill guru heb ik op keramische voetjes gezet zodat de hitte niet direct op het hout komt
20230909_163701.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan