BasBQ
Beef en Steak

Kamado BBQ douglas tafels (modules)

de volle

Pitmaster
 
 
 
Berichten
865
Ik heb mijn Monolith pas van zijn tijdelijke tafeltje van Douglas gehaald maar ik kon er niets aan zien. De buiten temperatuur van de dome komt niet boven de 75 graden uit. Met een infrarood thermometer gemeten tijdens een langdurige pizza sessie. De binnen temperatuur zat in het begin boven de meetwaarde van de thermometer. Dus heter dan 450 gr C. De onderzijde kan ik niet meten maar hout kan makkelijk tot 175 gr zonder een probleem. Eerst gaat het verkolen en dat "beschermt" wat. Maar gaat het verkleuren en zelfs verkolen zou ik er 2 dunne alu plaatjes onder maken en wel zo dat overal lucht tussen kan.
 

SpooN_05

Vuurmaker
Berichten
76
Hey iedereen,

Aangezien ik niet echt handig ben wou ik is horen wat jullie vinden van die douglas kamado tafels die ze in verschillende bbq zaken verkopen.
 

janvh

Kooltjesharker
 
 
Berichten
219
Hey iedereen,

Aangezien ik niet echt handig ben wou ik is horen wat jullie vinden van die douglas kamado tafels die ze in verschillende bbq zaken verkopen.

Dit is wel een erg open vraag, ik heb ze goed en slecht gezien.
Een foto van wat je bedoelt verduidelijkt misschien wat.
 

LuMbErJaCk

Kooltjesharker
 
 
 
 
Berichten
100
Dat is mooi geworden zeg, het is niet te zien dat je nooit met hout werkt ;)
Handig ook die losse delen, zo kan je de boel nog makkelijk verrijden wanneer de wind draait of zo.
 

TonKa

Tondelzoeker
Berichten
2
Hallo, mooi tafels heb je gemaakt. Je schrijft dat je gebruik hebt gemaakt van pocket holes. Ik ben alleen benieuwd hoe je de 'bladen' onder, midden en boven hebt bevestigd. Ik zie geen boorgaten. Foto's van de onderzijde zijn er niet en ik begrijp ook dat je geen lijm hebt gebruikt. Kun je aangeven hoe je die planken hebt vast gemaakt?
 
Bovenaan Onderaan