Kalkoengebraad zouten en roken
Heeft er iemand ervaring mee kalkoen gebraad van de filet
Een gebraad van 1.5 a 2,5 kg kalkoen dat is dan een file van +/- 25 a 30cm lang 15 cm breed en 10 a 15 cm dikste punt, dus een hele brok vlees dit van pure filet niet in een netje. Zou dit willen zouten met nitriet pekelzout en roken .Had gedacht zoals een hesp hangend in een Locarno rookoven
Heb geen idee hoelang pekelen en roken en hoeveel rookmot ,temperatuur .Wil wel experimenteren maar zou zonde zijn als het compleet mislukt Indien kleine mislukking is niet zo erg
Heeft er iemand ervaring mee kalkoen gebraad van de filet
Een gebraad van 1.5 a 2,5 kg kalkoen dat is dan een file van +/- 25 a 30cm lang 15 cm breed en 10 a 15 cm dikste punt, dus een hele brok vlees dit van pure filet niet in een netje. Zou dit willen zouten met nitriet pekelzout en roken .Had gedacht zoals een hesp hangend in een Locarno rookoven
Heb geen idee hoelang pekelen en roken en hoeveel rookmot ,temperatuur .Wil wel experimenteren maar zou zonde zijn als het compleet mislukt Indien kleine mislukking is niet zo erg