BasBQ
Beef en Steak

Kalkoenfilet van de smoker

 
 

ThaReaper

Kooltjesharker
Berichten
158
Van het weekend naast het spek ook nog een kalkoenfilet op de smoker gedaan, ik maak hier maar even een apart topic voor aangezien het niet echt bij charcuterie hoort  :p

Net als bij de S&M even een groepsfoto voor we gaan beginnen.
20141108_125001.jpg


De verhoudingen heb ik een beetje op de gok gedaan, ik had op internet ergens een recept gevonden van kalkoen met overgebleven kruiden uit de tuin met citroen en knoflook dus hier zelf maar een variant op gemaakt met gedroogde kruiden.
De kalkoen moest je insmeren met honing en daar overheen de kruiden en plakjes knoflook verdelen, ik heb het gewoon lekker in een ziplock laten marineren in de koelkast :p
20141108_125943.jpg


Toen het spek bijna klaar was heb ik de kalkoen op de smoker gedaan aangezien die wat later klaar moest zijn voor het avondeten.
20141108_163753.jpg


Na een anderhalf tot 2 uur was de filet 72? en klaar om te eten.
20141108_191356.jpg


De smaak van de kalkoen was heerlijk, vooral het zoete van de honing was erg lekker met de tuinkruiden.
Dit is er eentje die ik zeker nog vaker ga maken en dan zal ik ook een preciezer recept hier neer zetten  ;)
 
kom maar op met dat recept
 
Ziet er zalig uit. Kern tot 82 verhit?
 
Terug
Bovenaan Onderaan