- Berichten
- 4.941
Ik was nog eens aan het malen gegaan met een mager gerechtje. Het fijt dat ik het fusion gerecht dat Ewald deelde erg goed vond smaken. Wilde ik het eens die kant op gaan zoeken. Kalkoen heb ik eigenlijk nog nooit gegeten. Dus dat ging het worden.
Kalkoen filet, gegrild op de Q. Daarna overgoten met teriyaki. Klein gemaakt en dat op een Turks broodje.
Daar gaan we
Bij de zoete saus is een zuurtje altijd lekker. Even wat rode ui snijden en in een vacuum pot met appelazijn. Kan dat mooi in gaan werken.
Kalkoen voorzien van wat zout. En vervolgens op de Q. lekker grillen op hoog vuur
Wat gegrilde tomaatjes en paprika's mochten natuurlijk niet ontbreken. Deze mochten even lekker mee liften.
Na een aantal keer draaien was er een mooi kleurtje verschenen op de kalkoen. Die konden er even af. De DO mocht nu op toneel verschijnen om de kalkoen in de teriyaki te laten sudderen.
Kalkoen had even lekker gesudderd en kon er af. Kort laten rusten en vervolgens in stukjes gesneden.
Nu alles klaar was kon het maaltje opgemaakt worden.
Turks brood ingesmeerd met Aioli, handje rucola er op en vervolgens de uitjes ui het zuur.
Daar boven op ging de stukjes kalkoen. Ik raakte er licht opgewonden van en moest er gelijk een passend biertje bij schenken.
Dit was weer een heerlijke lunch van de BBQ. En dankzij Sander was er een heerlijk biertje bij.
Bedankt voor het lezen/kijken.
Bram.
Kalkoen filet, gegrild op de Q. Daarna overgoten met teriyaki. Klein gemaakt en dat op een Turks broodje.
Daar gaan we
Bij de zoete saus is een zuurtje altijd lekker. Even wat rode ui snijden en in een vacuum pot met appelazijn. Kan dat mooi in gaan werken.


Kalkoen voorzien van wat zout. En vervolgens op de Q. lekker grillen op hoog vuur


Wat gegrilde tomaatjes en paprika's mochten natuurlijk niet ontbreken. Deze mochten even lekker mee liften.



Na een aantal keer draaien was er een mooi kleurtje verschenen op de kalkoen. Die konden er even af. De DO mocht nu op toneel verschijnen om de kalkoen in de teriyaki te laten sudderen.



Kalkoen had even lekker gesudderd en kon er af. Kort laten rusten en vervolgens in stukjes gesneden.


Nu alles klaar was kon het maaltje opgemaakt worden.
Turks brood ingesmeerd met Aioli, handje rucola er op en vervolgens de uitjes ui het zuur.
Daar boven op ging de stukjes kalkoen. Ik raakte er licht opgewonden van en moest er gelijk een passend biertje bij schenken.


Dit was weer een heerlijke lunch van de BBQ. En dankzij Sander was er een heerlijk biertje bij.
Bedankt voor het lezen/kijken.
Bram.