Van de week een mooie kalkoen gescoord bij de kalkoenenboer. Supervers natuurlijk, hij was nog warm toen ik 'm ophaalde. Z'n velletje is ie helaas verloren.
Vrijdag ondergedompeld in een lekker badje volgens het recept van Noskos. Zaterdagavond er weer uitgehaald en drooggedept. Daarna weer terug in de koelkast.
Vanmiddag de rookton aangestoken, de kalkoen ingesmeerd met roomboter en in de ton.
De temperatuur van de rookton krijg ik niet zo hoog als ik zou willen, dus maar beginnen bij een lagere temperatuur van circa 110C. Inmiddels anderhalf uur verder staat de tempratuur op 135 C. De kerntemperatuur is opgelopen tot 50 C.
Vrijdag ondergedompeld in een lekker badje volgens het recept van Noskos. Zaterdagavond er weer uitgehaald en drooggedept. Daarna weer terug in de koelkast.
Vanmiddag de rookton aangestoken, de kalkoen ingesmeerd met roomboter en in de ton.

De temperatuur van de rookton krijg ik niet zo hoog als ik zou willen, dus maar beginnen bij een lagere temperatuur van circa 110C. Inmiddels anderhalf uur verder staat de tempratuur op 135 C. De kerntemperatuur is opgelopen tot 50 C.