BasBQ
Beef en Steak

Kalfswangen

 

Gavjow

Kooltjesharker
Berichten
102
Vandaag op het menu kalfswangen.
Als je het hebt over lekker low en slow vlees zijn het de wangetjes wel.
Begonnen met het vlies verwijderen, dat is een behoorlijk stevig vlies.
a2d4678e7f52e0144d23d1a84fe539cc.jpg

Mooi gemarmerd.
2e4101ea63c1238d0f75bd85808583ef.jpg

Alleen peper en zout, kalfswangen zijn qua smaak vrij delicaat van smaak.
Beetje appelhout als rookhout.
120 graden indirect. Ca. 2,5 uur laten liggen tot 65 graden.
d58d4992bc9538fcc0abc6babf214bb5.jpg

Ingepakt in folie met honing, eetlepel lichte bruine suiker en een klont boter. Door laten garen tot 96 graden tot het heerlijk zacht was.
6c0de60471e4679ea5a57bab11d3770d.jpg

b22cd9328bb88f34d11c91bda6e360fe.jpg

e92b1a9893fe6be65d7b827ae374f369.jpg
 
  • Leuk
Waarderingen: Scav
Voorheen stoofde ik nog weleens varkens wangen.
Maar helaas zijn die bijna niet te krijgen omdat ze hier bijna niet gegeten worden en het in Frankrijk een delicatesse is en daar gaat het bijna allemaal naartoe.
In Den Haag aan het Forepark zit een vlees groothandel waar ik ze zo af en toe bestel.
Zeer lekker net als recept van hier boven.
 
Dat ziet er lekker uit zeg, dat gaat op de to-q lijst! Varkens wangen doe ik wel vaker en die zijn echt heerlijk. Gelukkig heeft onze slager die altijd gewoon.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Lekker hoor. Het Is zeker vlees met een fijne smaak.
Mooi stukje heb je daar
 
die gaat op de lijst tnx voor het delen!
 
Terug
Bovenaan Onderaan