BasBQ
Beef en Steak

Kalfsukade lappen

 
 
 

Cherrywood

Gemarineerd
Berichten
2.063
Goede middag,

Ik heb nog kalfsukade lappen liggen.
Zien er best goed dooraderd uit.
Ca 2 vingers dik.

Zijn ze te grillen als een steak of toch maar een stoofgerecht van maken

Iemand ervaring?

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Een foto doet wonderen šŸ˜‰. Maar dat kan prima als je de zeen eruit snijdt.
 
Ja dat kan, mooier is een hele sukade splitsen maar als er al steaks van zijn gesneden kun je natuurlijk alsnog de zeen eruit snijden ;)
 
Wat een "cadeautje" buurvrouw had verkeerde vlees gekocht. Liggen te ontdooien.
Morgen even checken. Wordt vervolgd

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Dit zijn de (kalf) sukade lappen.
f71787ed838f96926418eaca937391ee.jpg

Onder het mom van "doe is gek" gisteren als steak bereid. Gekruid met peper en zout ca 12 uur voor de bereiding.

bb127df15c141398597f83a019d6a0b5.jpg


084bad8094f794873db27900770a0dec.jpg


Eerst indirect tot een kern temp van 44 graden.
Toen nog even heet tot ca 48 graden en 10 minuten afgedekt laten liggen.

Resultaat: te veel zeen in het vlees maarrrrr met een beetje "fileren" tijdens het eten een zeer smakelijk stukje vlees gegeten.

Dit roept om een vervolg.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Ja, ook beter eerst de zeen verwijderen voordat je ze op het rooster legt ;)
 
Ja, ook beter eerst de zeen verwijderen voordat je ze op het rooster legt ;)
Ik heb deze al als steak gekregen, was een "cadeautje".. Als ik daar de zeen nog had uitgesneden dan had ik allemaal stukjes gehad.......
Volgende keer bestel ik een flat iron steak waar de zeen al uit is.
Nu gewoon om de zeen heen gegeten en het vlees was super.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan