BasBQ
Beef en Steak

Kalfsrollade

 
 
 
 
 

Ridevi71

Forum Meubilair
Berichten
10.091
Eind vorige week eens bij een marokkaanse winkel binnengestapt voor eens wat anders.
In de vitrine lag een mooi stukje kalfsbiefstuk van ca 1,3kg.
Die dus maar in laten pakken. Verder meteen in dezelfde winkel een rondje gelopen voor inspiratie.
Ras El Hanout, rucola en zongedroogde tomaten leken me lekker. Het beeld van een gevulde rollade vormde zich in mijn hoofd.
Aangezien kalfsvlees mager is, toch maar even langs de "hollandse" supermarkt voor een paar plakjes buikspek.

Thuis gekomen het kalfsvlees "geprept":
Eerst dusdanig gesneden en "opengeklapt" dat er een plat stuk vlees ontstaat, geschikt om op te rollen.
Vlees bestrooit met zou, peper, Ras El Hanout (alles naar eigen smaak, maar voorzichtig met het zout)
Daarna belegd met plakjes buikspek, zongedroogde tomaatjes en rucola.


Vervolgens het hele zaakje opgerold en gebonden:


Daarna de rollade aan de buitenkant nogmaals bestrooit met Ras El Hanout en toen op de cobb.


Lekker roken met wat kersensnippers, geweekt in water.
Het wachten was weer een zware taak  ;)


Na ca anderhalf uur tikte de kerntemp 52 graden aan.
Nog even laten rusten en toen aangesneden:


Samen met zelfgemaakte pastasalade resulteert het dan in:


Het was werkelijk ontzettend lekker. Dit gaat er vaker komen.
Verder blijkt de cobb voor dit soort sessies (lees: niet te lang low & slow) uitermate geschikt, mits het vlees er op past  :D
Enig puntje is en blijft de temperatuurcontrole van de cobb. Dit is niet goed te beheersen, maar al met al een hele geslaagde sessie.

Bedankt voor het kijken
Rick
 
Zo he, dat ziet er puik uit zeg! Heel mooi gedaan!
 
Hoi Rick,

dit is er alweer eentje voor op de 'todo-lijst'!

ziet er erg lekker uit overigens.

B-)
 
Terug
Bovenaan Onderaan