- Berichten
- 10.082
Hoi bbq-collega's,
In deze voor ons drukke tijden toch gisteren nog even de smoker kunnen aansteken.
Er lag nog een picanha van het kalfje in de vriezer, en dat hadden we nog nooit gegeten.
Nu is de "gewone" picanha een regelmatig terugkomend stukkie vlees, maar van het kalfje was weer eens wat anders.
Heb ervoor gekozen deze low & slow op de wsm te garen met een klein blokje eik tot een kern van 40.
Daarna old skool affakkelen
Geen kruiden, alleen wat zout op de vetkap, en natuurlijk, onmisbaar bij rundvlees: Mac's Chimmichurri B-)
The pic's or it didn't happen:
De cimmichurri, al op donderdagavond bereid:
En hier de picanha
Starter lekker aan gang
Met het briesje van gisteravond wilde die wel B-)
Is dit niet prachtig
En toen tikte die de 40 graden aan. Tussenstuk van de wsm ertussenuit gehaald en het rooster direct op de kolenring.
Een klein minuutje geduld en dan: burn baby, burn!
Vervolgens het aller aller aller moeilijkste van het bereiden van een picanha
En dan...?. aansnijden <
Prachtig gelukt
Op het bordje
Tjonge jonge, wat een heerlijk zacht stukje vlees. Eerlijk is eerlijk: aan een "gewone" picanha zit meer smaak, maar dit kalfje was wel erg zacht van structuur.
Wederom als een koning gegeten. (waarom komen we niet meer zo vaak in een restaurant??? B-) )
Dank voor het kijken
Rick
In deze voor ons drukke tijden toch gisteren nog even de smoker kunnen aansteken.
Er lag nog een picanha van het kalfje in de vriezer, en dat hadden we nog nooit gegeten.
Nu is de "gewone" picanha een regelmatig terugkomend stukkie vlees, maar van het kalfje was weer eens wat anders.
Heb ervoor gekozen deze low & slow op de wsm te garen met een klein blokje eik tot een kern van 40.
Daarna old skool affakkelen

Geen kruiden, alleen wat zout op de vetkap, en natuurlijk, onmisbaar bij rundvlees: Mac's Chimmichurri B-)
The pic's or it didn't happen:
De cimmichurri, al op donderdagavond bereid:

En hier de picanha


Starter lekker aan gang
Met het briesje van gisteravond wilde die wel B-)

Is dit niet prachtig


En toen tikte die de 40 graden aan. Tussenstuk van de wsm ertussenuit gehaald en het rooster direct op de kolenring.

Een klein minuutje geduld en dan: burn baby, burn!


Vervolgens het aller aller aller moeilijkste van het bereiden van een picanha

En dan...?. aansnijden <

Prachtig gelukt

Op het bordje

Tjonge jonge, wat een heerlijk zacht stukje vlees. Eerlijk is eerlijk: aan een "gewone" picanha zit meer smaak, maar dit kalfje was wel erg zacht van structuur.
Wederom als een koning gegeten. (waarom komen we niet meer zo vaak in een restaurant??? B-) )
Dank voor het kijken
Rick