BasBQ
Beef en Steak

Kalfsmuis

de volle

Stoker
 
Berichten
304
Vandaag het beest weer een slinger gegeven. Even naar de groothandel geweest en wat aanbiedingen gescoord. Mooi stuk kalfsmuis, stukje zalm en een bavette.
Snel het beest aangestoken kijk hem eens roken
IMG_20200909_180655_resized_20200909_082141890.jpg


De kalfsmuis met peper en zout en wat olijfolie met knoflook ingesmeerd, o ja ook nog wat tijm.
De bedoeling is om de temperatuur op 100 C te houden en wat appelhout erop.
Met de temperatuur heb ik toch wat problemen ik kan die nooit laag houden. Gevuld met 300 gram houtskool en een stukje appelhout.
Aan een zijde de kolen aangestoken en bij 95 C het vlees erop. De temp liep door naar 130 graden en even de kolen herschikt hierna kiep de temperatuur van 85C naar 135 cC op het eind. Bij 52 C het vlees eraf gehaald en 5 minuten ingepakt. Hierna dun gesneden. Het dunne puntje had wat te veel rooksmaak maar de rest was erg lekker. Al zal ik de volgende keer wat korter rook toevoegen.
Hier de lucht inlaat en uitlaat
IMG_20200909_182911_resized_20200909_082143137.jpg

IMG_20200909_182917_resized_20200909_082144181.jpg

Zoals jullie zien staat alles nagenoeg dicht.

Nu het resultaat

IMG_20200909_183030_resized_20200909_082145226.jpg


kalfsmuis gerookt lowenslow.jpg
 

KamadoRobert

Kooltjesharker
 
Berichten
150
Mooi apparaat! Ik weet niet hoe het met zo een BBQ gaat maar ook met een kamado valt het niet altijd mee de temperatuur precies goed te houden.

Groeten van Robert
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.387
inderdaad een mooi apparaat.
en je vleesje ziet er ook goed uit zeg
misschien volgende keer met minder brandende kolen beginnen om de temp laag te houden?
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
13.207
mooi gemaakt, het is altijd spelen met de temperatuur in je bbq. Gewoon iets van vaak doen.
 
Bovenaan Onderaan