- Berichten
- 2.982

In het kader van de fotowedstrijd op zoek naar recepten van Ottolenghi.
Op internet een paar leuke recepten gevonden, waaronder een recept voor beefribs.
Komt dat goed uit, aangezien ik nog een prachtige kalfshortribs in de vriezer had liggen. Daarmee zal het vast lukken.

Joviander kalfshortribs.
Mooi kalfsvlees van eigen bodem.


Sinds kort ben ik helemaal fan van dit stukje vlees. Het is goed betaalbaar en erg lekker.
Volgens het recept van Otto zou ik de ribben moeten koken in runderbouillon, dat gaan we dus mooi niet doen

Ik heb hiervoor een bereiding van Noskos gevolgd, insmeren met mosterd en enkel peper en zout er op.

Ondertussen de kamado al naar 110 graden gebracht, blokje appelhout er bij en we zijn vertrokken.


De vorige keer heb ik deze 3 uur laten liggen, tijd genoeg om de glace te maken.

50 gr zware knoflook
50 gr tomatenblokjes
20 gr harissa pasta
15 ml granaatappelmelasse
15 ml rodewijnazijn
15 ml ahornsiroop
25 ml whisky
1 tl chilivlokken
1/2 ui gesneden
Alles in de blender en voila


Omdat ik toch bezig was, gelijk maar even een broodje gemaakt voor de lunch.
Gewoon uit het pannetje, bavette puntjes op een broodje met rucola en dressing van granaatappelmelasse


De 3 uur zijn ongeveer voorbij.


Met een kerntemperatuur van 70 graden de ribs ingepakt en door laten garen naar 95 graden.

Hierna natuurlijk de priktest, uit laten dampen en laten rusten.
Damn wat komt daar een lekkere geur vanaf.

Uiteraard kunnen we niet alleen ribs eten (waarom eigenlijk niet?

Daarom had ik nog wat recepten van Ottolenghi opgezocht .
Gegrilde aubergine met karnemelkyoghurtsaus.
Wederom kiest Otto voor de oven (rare gast is het ook), maar dit gaat natuurlijk prima op de q.
Het ei naar 200 graden gebracht.
De aubergine gehalveerd, kruislings ingesneden en van olie, peper en zout voorzien.

Ondertussen griekse yogurt opgeklopt met een klein scheutje karnemelk en een beetje citroenthijm.
Daarnaast vond ik ook nog een recept van Otto voor een aardappelsalade met pesto. Wederom voor de oven, maar ja.
Hiervoor heb ik krieltjes in de schil gebruikt en enkel de laatste 5 minuten zelfgemaakte pesto toegevoegd.
In totaal lag de aubergine 40 minuten op de q en de krieltjes 35.

De laatste 15 minuten de ribs in stukken gesneden en ingesmeerd met de glace.


En dan eindelijk alles bij elkaar op het bord.
De aubergine afgewerkt met granaatappelpitten.

Damn wat was dit lekker. Vooral de aubergine was een verrassing. Verder de ribs botermals. Echt geweldig.

Rare gast, maar toch een bron van inspiratie die Ottolenghi.
Bedankt voor het kijken/lezen!!