- Berichten
- 2.598
Het is weer weekend dus we hebben tijd voor de wat langere runs. Daarom heb ik gekozen voor kalfs spareribs. Deze heb ik gisteravond al van het vliesje ontdaan en vanochtend in de zelfgemaakte rub gezet.
Zo rond 12:00 uur de MB in orde gemaakt en aangestoken vervolgens rustig naar de 110° graden laten gaan. Het blokje kersenhout ligt deze keer tussen het houtskool begraven.
Omdat ik een kleine inschattingsfout heb gemaakt voor alle zekerheid een klein handje kersen snippers op de gloeiende kolen. Ik was bang dat ik de chunks te ver van de 'hotspot' had liggen. Een heerlijke geur kwam vrij maar de buurt vond het minder leuk. Ik hoorde ineens wat ramen dichtslaan
Na zo'n drie uurtjes het vlees ingepakt met wat roomboter, agavesiroop en lichtbruine basterdsuiker.
Zo rond 12:00 uur de MB in orde gemaakt en aangestoken vervolgens rustig naar de 110° graden laten gaan. Het blokje kersenhout ligt deze keer tussen het houtskool begraven.
Omdat ik een kleine inschattingsfout heb gemaakt voor alle zekerheid een klein handje kersen snippers op de gloeiende kolen. Ik was bang dat ik de chunks te ver van de 'hotspot' had liggen. Een heerlijke geur kwam vrij maar de buurt vond het minder leuk. Ik hoorde ineens wat ramen dichtslaan
Na zo'n drie uurtjes het vlees ingepakt met wat roomboter, agavesiroop en lichtbruine basterdsuiker.