- Berichten
- 732
Vandaag voor het eerst een hele kalfs rib eye bereid. Lekker basic met alleen wat zeezout en zwarte peper uit de molen. Even inlezen en een vraagje in de shoutbox en we konden van start. De Weber had ik inmiddels opgestookt met een halve starter briketten en een handvol koude briketten en enkele houtskool brokken in de ketel. Geen rookhout.
De rib eye lekker op kamertemperatuur laten komen, peper en zout en op de bbq . Eerste uur lekker indirect bij een 160*C tot een kern temperatuur van net iets over de vijftig graden heen (digitaal gaat het hier wel winnen van analoog). Volgende keer er af bij een graad of 45. Even laten rusten onder de folie. Ik had de thermometer laten zitten en je kon mooi zien dat de temperatuur door liep naar bijna 60*C.

Net op de bbq.

Nog even geduld

Na een uurtje eraf.

Temperatuur loopt nog iets op (de Afterburner)

Duidelijk is het "vet oog" te zien
Wat kan er nog beter. Nou, niet veel. De volgende keer zal ik hem iets eerder eraf halen. Voor mij mag hij nog iets meer ros? zijn. Hier komt dan wel een digitale thermometer ? la Maverick aan te pas. De rest van het gezin vond het heerlijk, alleen de jongste dochter had wat moeite met "het vet"
Dit is echt een ongelofelijk lekker stukje vlees. Niet moeilijk om te bereiden en super mals.
Een aanrader dus die vaker op het menu komt.
De rib eye lekker op kamertemperatuur laten komen, peper en zout en op de bbq . Eerste uur lekker indirect bij een 160*C tot een kern temperatuur van net iets over de vijftig graden heen (digitaal gaat het hier wel winnen van analoog). Volgende keer er af bij een graad of 45. Even laten rusten onder de folie. Ik had de thermometer laten zitten en je kon mooi zien dat de temperatuur door liep naar bijna 60*C.

Net op de bbq.

Nog even geduld

Na een uurtje eraf.

Temperatuur loopt nog iets op (de Afterburner)

Duidelijk is het "vet oog" te zien
Wat kan er nog beter. Nou, niet veel. De volgende keer zal ik hem iets eerder eraf halen. Voor mij mag hij nog iets meer ros? zijn. Hier komt dan wel een digitale thermometer ? la Maverick aan te pas. De rest van het gezin vond het heerlijk, alleen de jongste dochter had wat moeite met "het vet"

Dit is echt een ongelofelijk lekker stukje vlees. Niet moeilijk om te bereiden en super mals.
Een aanrader dus die vaker op het menu komt.