- Berichten
- 2.982
Vandaag stonden er kalfshortribs op het menu.
Een prachtig stuk vlees voor de helft van de prijs van runder shortribs.
Door de slager gelijk in 2 stukken laten portioneren. Het was me al opgevallen dat ze vele malen dikker waren dan de vorige keer.
Hierboven van de vorige keer.
Die ik nu had lijken een extra laag vlees te hebben. Iets anders uitgesneden waarschijnlijk.
Desondanks mag dat de pret niet drukken.
Enkel peper, zout en knoflookpoeder.
Hierna voor 3 uur op de bbq op 121 graden met wat appelhout.
Na 3 uur ingepakt en door laten garen tot ze botermals waren. In mijn geval was dat bij 99 graden.
Uit laten dampen en terug ingepakt. Hierna de krieltjes op de bbq (geen foto's).
De witlof komt gewoon uit de oven, maar wat is dit waanzinnig lekker. Gelukkig heb ik nog 3 stukken in de vriezer.
Die bovenste laag hadden ze wel gewoon weg mogen laten, dat was een stuk droger en deed een klein beetje afbreuk aan het andere gedeelte. Maar toch super!!!!
Een prachtig stuk vlees voor de helft van de prijs van runder shortribs.
Door de slager gelijk in 2 stukken laten portioneren. Het was me al opgevallen dat ze vele malen dikker waren dan de vorige keer.
Hierboven van de vorige keer.
Die ik nu had lijken een extra laag vlees te hebben. Iets anders uitgesneden waarschijnlijk.
Desondanks mag dat de pret niet drukken.
Enkel peper, zout en knoflookpoeder.
Hierna voor 3 uur op de bbq op 121 graden met wat appelhout.
Na 3 uur ingepakt en door laten garen tot ze botermals waren. In mijn geval was dat bij 99 graden.
Uit laten dampen en terug ingepakt. Hierna de krieltjes op de bbq (geen foto's).
De witlof komt gewoon uit de oven, maar wat is dit waanzinnig lekker. Gelukkig heb ik nog 3 stukken in de vriezer.
Die bovenste laag hadden ze wel gewoon weg mogen laten, dat was een stuk droger en deed een klein beetje afbreuk aan het andere gedeelte. Maar toch super!!!!
Laatst bewerkt: