Tante Agnes
Kooltjesharker
- Berichten
- 104
Naar een recept van Julius met een twist van tante Agnes.
Ingredienten
1 kalfsrib-eye van ca. 300 gr
Die smeer je in met een home made olie van gepofte knoflook en verse tijm
1 tonijnmoot van ca. 300 gr
Ingesmeerd met een zelfgemaakte olie van zelf gedroogde peper en basilicum
Zelf gedroogde tomaten ( Ik droog ze altijd met de rest warmte van de Mycooker )
Voor de salade
Een zak gemengde salade
Kappers
Blikje ansjovis
rode ui
100 ml room opgeklopt met een scheut balsamico
Men neme 1 kalfsrib-eye:
Die smeer je in met een home made olie van gepofte knoflook en verse tijm
Een "stukje" tonijn ingesmeerd met een zelfgemaakte olie van zelf gedroogde peper en basilicum.
Wat huis gedroogde tomaten
Paar voor de sla en 50 gram fijn gemalen met een lekkere olijf olie
Maakt een slaatje op smaak met een paar scheppen van de tomaten dressing, wat gedroogde tomaten, wat kappers, ansjovis en rode ui
dan grill je de rib-eye paar min per kant op je WGA
Dan leg je je ribe-eye op de indirect kant en is je mootje tonijn aan de beurt. ook maar even want mag rauw van binnen...
Dan snijdt je de rib-eye in plakken, beetje schuin want dat verdeeld zo mooi op de borden
En hetzelfde met de tonijn
je klopt 100 ml slagroom en mengt dat met een scheut Balsamico
Ziet er niet uit maar is wel erg lekker!
Vervolgens leg je de plakken rib-eye en de tonijn om en om op de borden, schept er een schep van je slaatje bij en maak het geheel af met wat ansjovis met kappers en nog een tomaatje. dan verdeel je her en der wat drupples van de balsamico room en de tomaten pasta.
En dan heb je samen een feestje