Tante Agnes
Kooltjesharker
- Berichten
- 103

Naar een recept van Julius met een twist van tante Agnes.
Ingredienten
1 kalfsrib-eye van ca. 300 gr
Die smeer je in met een home made olie van gepofte knoflook en verse tijm
1 tonijnmoot van ca. 300 gr
Ingesmeerd met een zelfgemaakte olie van zelf gedroogde peper en basilicum
Zelf gedroogde tomaten ( Ik droog ze altijd met de rest warmte van de Mycooker )
Voor de salade
Een zak gemengde salade
Kappers
Blikje ansjovis
rode ui
100 ml room opgeklopt met een scheut balsamico
Men neme 1 kalfsrib-eye:
Die smeer je in met een home made olie van gepofte knoflook en verse tijm

Een "stukje" tonijn ingesmeerd met een zelfgemaakte olie van zelf gedroogde peper en basilicum.

Wat huis gedroogde tomaten

Paar voor de sla en 50 gram fijn gemalen met een lekkere olijf olie

Maakt een slaatje op smaak met een paar scheppen van de tomaten dressing, wat gedroogde tomaten, wat kappers, ansjovis en rode ui

dan grill je de rib-eye paar min per kant op je WGA

Dan leg je je ribe-eye op de indirect kant en is je mootje tonijn aan de beurt. ook maar even want mag rauw van binnen...

Dan snijdt je de rib-eye in plakken, beetje schuin want dat verdeeld zo mooi op de borden

En hetzelfde met de tonijn

je klopt 100 ml slagroom en mengt dat met een scheut Balsamico

Ziet er niet uit maar is wel erg lekker!
Vervolgens leg je de plakken rib-eye en de tonijn om en om op de borden, schept er een schep van je slaatje bij en maak het geheel af met wat ansjovis met kappers en nog een tomaatje. dan verdeel je her en der wat drupples van de balsamico room en de tomaten pasta.
En dan heb je samen een feestje
