BasBQ
Beef en Steak

Kabeljauwtaco's

 
 
 
 

SandyMan

Gerijpt
Berichten
2.859
1648712722623.png


Eens gemaakt, door alle reacties van mensen zoals 'ga ik ook maken' maar het recept uitgeschreven.
Recept komt uit het boek Burgers & Bites van Jord Althuizen, Originele titel 'Blackened kabeljauwtaco's'.
Ik heb hem aangepast naar eigen smaak en gemak (jullienne vervangen door raspen etc, we zijn verdomme geen restaurant)

Ingredienten

Carrot-coleslaw
  • halve winterwortel, geschild en geraspt (of 4 waspeentjes)
  • 100g witte kool (of spitskool)
  • 1 sjalot
  • 1 verse rode peper, zaadjes verwijderd, fijngehakt (optioneel)
  • sap van een halve limoen
  • 2el zonnebloemolie
  • zout/peper naar smaak
Srirarcha-lime crema
  • 150g zure room
  • 2 el sriracha
  • geraspte schil van 2 limoenen
  • sap van een halve limoen
Taco's
  • 500g kabeljauwfilet
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 el cajunkruiden
  • 8 zachte taco's (kleine wraps)
  • 1 avocado in dunne plakjes
  • 8 radijsjes in dunne plakjes
  • 2 el fijngesneden peterselie (origineel koriander.. maar ja iets met zeep)
  • 6 el Hüttenkäse
  • Extra limoen voor serveren
Benodigdheden
  • BBQ met deksel
  • BBQGenootschap rookplankje
    • Je dit kan ook indirect bereiden en rookhout/snippers gebruiken

Bereiding

  1. Week de rookplank minimaal 1 uur van te voren in een bak water.

  2. Meng voor de carrot coleslaw alle ingredienten door elkaar en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

  3. Roer in een kom de zure room los en voeg hieraan de sriracha, de geraspte schil van de limoen en het limoensap toe en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

  4. Bereid de BBQ met deksel voor op direct grillen en verhit deze tot een temp van 180-200 graden is bereikt. Wrijf de kabeljauwfilet in met zonnebloemolie en bestrooi rondom met cajun kruiden. Leg de kabeljauwfilet op de plank en leg op het directe vuur van de BBQ.

  5. Wacht tot de kerntemperatuur van de vis op 60 graden zit.
    OF: Wacht circa 30min, tot segmenten niet meer glazig zijn en mooi loskomen als je op de filet drukt.


  6. Verwarm de zachte taco's kort op de bbq en beleg met carrot-coleslaw, avocado, radijsjes, peterselie, gegaarde vis, sriracha lime crema en hüttenkäse. Serveer met een partjes limoen om optioneel extra te besprenkelen.
Begeleidende foto's
Klikken = vergroten

Stap 1
1648710139926.png


Stap 2 en 3
1648712509688.png
1648712542384.png


Stap 4
1648712606086.png
1648712570876.png
1648712621537.png


Stap 5
1648712661389.png
1648712692183.png


Stap 6
1648712713708.png
1648712722623.png
1648712743454.png
 
Top Sander. Gaan we maken.
 
Mooi recept. Lijkt me erg lekker.
Kan natuurlijk ook in een pitabroodje
 
Terug
Bovenaan Onderaan