- Berichten
- 6.965
Beste BBQ-vrienden!
Vandaag maakte ik een heerlijke kabeljauw rugfilet klaar op het ei met een zoutsteen:
![VhuIKEv.jpg](https://i.imgur.com/VhuIKEv.jpg)
Koop een mooi stuk kabeljauw rug filet, ik haalde die bij de Sligro omdat ik hou van die vismannen daar!
![bVPrdGR.jpg](https://i.imgur.com/bVPrdGR.jpg)
Ik kruide die vis minimalistisch met Keltisch zout en Lemon pepper van Ome Jonnie:
![x2ZrIJG.jpg](https://i.imgur.com/x2ZrIJG.jpg)
Gewoon lekker royaal op de vleeskant, met de huid deed ik niets.
![j3lIGLZ.jpg](https://i.imgur.com/j3lIGLZ.jpg)
Ik kreeg een tijdje terug een Barbecue Zoutsteen als dank voor een feestje:
![yoT6JbD.jpg](https://i.imgur.com/yoT6JbD.jpg)
Daar legde ik die heerlijke vis dus op:
![bhkEW2C.jpg](https://i.imgur.com/bhkEW2C.jpg)
Het plan was om met elzenhout te roken bij vrij lage maar warme temperatuur:
![1uTu60t.jpg](https://i.imgur.com/1uTu60t.jpg)
Dus aan dat ei...
![snCELzv.jpg](https://i.imgur.com/snCELzv.jpg)
Snippers op de gloeiende kern:
![dQlHQVg.jpg](https://i.imgur.com/dQlHQVg.jpg)
En lekker roken maar!
![9wVoJht.jpg](https://i.imgur.com/9wVoJht.jpg)
Ik heb de pit niet hoger dan 80?C laten oplopen:
![Fi9FCXq.jpg](https://i.imgur.com/Fi9FCXq.jpg)
En ik wilde de vis de 60?C laten aantikken:
![UlejBK7.jpg](https://i.imgur.com/UlejBK7.jpg)
Lekkere salade met gegrilde groenten en feta erbij:
![OJ9bQat.jpg](https://i.imgur.com/OJ9bQat.jpg)
Zo'n mooie delicate vis-dis vraagt om een fijne witte rakker... Riesling 2016 uit de Mosel... zalig!
![KBFls4n.jpg](https://i.imgur.com/KBFls4n.jpg)
Zo was het klaar om te eten:
![UNhQR0Z.jpg](https://i.imgur.com/UNhQR0Z.jpg)
Heerlijke garing, net lekker heldere vlokjes vis. Ik hou daarvan!
![kj8Qjms.jpg](https://i.imgur.com/kj8Qjms.jpg)
Laat het jullie ook smaken!