- Berichten
- 7.225
Beste BBQ-vrienden!
Vandaag maakte ik een heerlijke kabeljauw rugfilet klaar op het ei met een zoutsteen:

Koop een mooi stuk kabeljauw rug filet, ik haalde die bij de Sligro omdat ik hou van die vismannen daar!

Ik kruide die vis minimalistisch met Keltisch zout en Lemon pepper van Ome Jonnie:

Gewoon lekker royaal op de vleeskant, met de huid deed ik niets.

Ik kreeg een tijdje terug een Barbecue Zoutsteen als dank voor een feestje:

Daar legde ik die heerlijke vis dus op:

Het plan was om met elzenhout te roken bij vrij lage maar warme temperatuur:

Dus aan dat ei...

Snippers op de gloeiende kern:

En lekker roken maar!

Ik heb de pit niet hoger dan 80?C laten oplopen:

En ik wilde de vis de 60?C laten aantikken:

Lekkere salade met gegrilde groenten en feta erbij:

Zo'n mooie delicate vis-dis vraagt om een fijne witte rakker... Riesling 2016 uit de Mosel... zalig!

Zo was het klaar om te eten:

Heerlijke garing, net lekker heldere vlokjes vis. Ik hou daarvan!

Laat het jullie ook smaken!