BasBQ
Beef en Steak

Kabeljauw rugfilet van de zoutplank

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.437
Beste BBQ-vrienden!

Vandaag maakte ik een heerlijke kabeljauw rugfilet klaar op het ei met een zoutsteen:

VhuIKEv.jpg


Koop een mooi stuk kabeljauw rug filet, ik haalde die bij de Sligro omdat ik hou van die vismannen daar!

bVPrdGR.jpg


Ik kruide die vis minimalistisch met Keltisch zout en Lemon pepper van Ome Jonnie:

x2ZrIJG.jpg


Gewoon lekker royaal op de vleeskant, met de huid deed ik niets.

j3lIGLZ.jpg


Ik kreeg een tijdje terug een Barbecue Zoutsteen als dank voor een feestje:

yoT6JbD.jpg


Daar legde ik die heerlijke vis dus op:

bhkEW2C.jpg


Het plan was om met elzenhout te roken bij vrij lage maar warme temperatuur:

1uTu60t.jpg


Dus aan dat ei...

snCELzv.jpg


Snippers op de gloeiende kern:

dQlHQVg.jpg


En lekker roken maar!

9wVoJht.jpg


Ik heb de pit niet hoger dan 80?C laten oplopen:

Fi9FCXq.jpg


En ik wilde de vis de 60?C laten aantikken:

UlejBK7.jpg


Lekkere salade met gegrilde groenten en feta erbij:

OJ9bQat.jpg


Zo'n mooie delicate vis-dis vraagt om een fijne witte rakker... Riesling 2016 uit de Mosel... zalig!

KBFls4n.jpg


Zo was het klaar om te eten:

UNhQR0Z.jpg


Heerlijke garing, net lekker heldere vlokjes vis. Ik hou daarvan!

kj8Qjms.jpg


Laat het jullie ook smaken!
 

avr

Pitmaster
 
 
Berichten
918
Mooi hoor!
 

Brecht

Gemarineerd
 
 
Berichten
1.061
Zou ik zo naar binnen werken.
 

Lin

Gemarineerd
 
 
 
 
Berichten
2.301
Nice hoor Sander! Vind je de zoutsteen ook echt toegevoegde waarde hebben?
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
7.706
Nice
Hoe eenvoudig en toch lekker.

En ja, goede vraag. Wat merk je van de zout steen?
 

Hans

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
5.374
Ziet er heerlijk uit, zou ik zomaar in happen. ;)
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.437
Lin zei:
Nice hoor Sander! Vind je de zoutsteen ook echt toegevoegde waarde hebben?

Eeeeh neen. Het kan te maken hebben met het feit dat de velkant minder toegankelijk is voor het absorberen van het zout maar ik merkte daar weinig van. Het uit gelopen eiwit was wel heel erg (lekker) zout. Ik vind een roostertje of houten rookplankje makkelijker beheersbaar qua smaak.

Wel een leuk kadootje hoor!  :(
 

basv88

Stoker
 
 
 
Berichten
457
Ziet er ERG lekker uit! Mooie combinatie van eten en wijn ook :)
 

picosuma

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.556
Ziet er prima uit en vis en riesling heerlijk  :)
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
3.763
Prachtige garing van zo'n mooi visje, kwijl loopt me uit de ...........
een Sancerre of een Gruner veltliner had er ook niet verkeerd bij gesmaakt :D
 

basv88

Stoker
 
 
 
Berichten
457
Ewald zei:
Prachtige garing van zo'n mooi visje, kwijl loopt me uit de ...........
een Sancerre of een Gruner veltliner had er ook niet verkeerd bij gesmaakt :D

Lekker idd! Of een mooie Spaanse Albari?o...
 

El Fumarole

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.124
Lekker verslagje weer kerel.
Zo'n zoutsteen voorkomt prima dat de vis door het rooster valt :)

Probeer 'm  zeker ook eens met een steak!

Wat is dat voor raar transparant bier, Riesling?
 

Brecht

Gemarineerd
 
 
Berichten
1.061
El Fumarole zei:
Wat is dat voor raar transparant bier, Riesling?
Volgens mij is dat gewoon van dat snobbier  :p :p :p
 

Sonny

Tondelzoeker
Berichten
3
Ziet er prima uit. Hoe lang had je de vis erop gelegd voordat deze de 60 graden aantikte?
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.437
Echt geen idee... gewoon meten.
 
Bovenaan Onderaan