Beef en Steak

Kaascake met frambozen twist

 
 
 

(Koen)

Kooltjesharker
Berichten
207
92CB49DA-DE6A-45E0-8F63-C50BA978272E.jpeg


Voor een heerlijke cheesecake met frambozen twist. Voor ongeveer 8 porties.

Cakevorm van 25 cm

Voor de bodem
75 gram roomboter zonder zout
40 gram kristalsuiker
4 gram vanille suiker
90 gram bloem
6 gram eigeel
Snufje zout

Voor de vulling
300 gram roomkaas
75 gram kristalsuiker
65 gram zure room
35 gram eigeel
30 gram eiwit
20 gram maïzena
1 theelepel vanille extract
0,5 theelepel Citroensap

Voor de frambozen twist
50 gram frambozen
20 gram kristalsuiker

Zet eerst de roomkaas, zure room, eieren en roomboter bij kamertemperatuur. Snij de boter in dunne plakjes zodat deze wat sneller zachter wordt.

Nu kunnen we beginnen aan het frambozenmengsel. Leg de frambozen met de suiker in een bakje en duw alles tot een prutje. Zet dit bakje in een pan met kokend water en verwarm het geheel tot de suiker goed is opgelost. Haal het uit de pan en druk het door een zeefje om de pitjes eruit te halen. Laat het nu verder afkoelen.

Dan gaan we de bodem maken. Mix eerst de boter met de kristalsuiker en de vanillesuiker. Als deze goed is opgelost gaat het eigeel erdoor. Weer mixen tot alles goed is verdeeld. Hierna de bloem zeven en bij de mix toevoegen. Alles goed doorkneden en verdelen in de vorm.

Ik gebruik hiervoor een rechte cakevorm van 25cm. Liefst een silicone vorm zodat je de cake er straks makkelijk uit krijgt.

Bak de bodem voor ongeveer 20 minuten op 175 graden.

Als de roomkaas, zure room en eieren op kamertemperatuur zijn kunnen we de vulling gaan mengen. Eerst de roomkaas met de suiker. Als de suiker is opgelost dan gaat de zure room, het eigeel, eiwit, maïzena en vanille extract erbij. Als laatst het citroensap er door.

Als de bodem voldoende is afgekoeld kan de vulling erop. Als alles erin zit de vorm een paar keer een stukje optillen en laten "stuiteren". Dit zorgt ervoor dat de luchtbellen eruit gaan en de vulling zich netjes verdeeld.

Pak nu de frambozenmix erbij en een theelepel. Pak een half theelepeltje frambozenmix en latat in de cake druppen op één plek. Steek dan de achterkant van de lepel in het frambozenmengsel en maak een rondje. Blijf niet teveel draaien, anders wordt het een grote vlek in plaats van een mooie swirl. Als de vulling mooi versiert is snoep je het resterende frambozenmengsel op.

Bak de cake nu in een braadslede met kokend water op 130 graden celsius voor ongeveer 45-60 minuten. Bij een kerntemperatuur van 63 graden celsius is de cake klaar. Wil je een wat stevigere cake hebben gaar je hem door naar 65-70 graden.

Laat de cake nu rustig afkoelen op kamertemperatuur.

Als de cake is afgekoeld zet hem een nachtje in de vriezer zodat je hem de volgende dag makkelijk uit de vorm haalt.

eventueel snij je hem alvast in porties die je in de vriezer houdt. Hier blijft ie zeker 2 maanden goed.

laat de cake nu in koelkast ontdooien.

Smakelijk.
 
Laatst bewerkt:
Mooi recept, bedankt voor het delen.
De pitjes moeten toch worden verwijderd uit het frambozenmengsel, wanneer doe je dat?
 
Mooi recept, bedankt voor het delen.
De pitjes moeten toch worden verwijderd uit het frambozenmengsel, wanneer doe je dat?
Je hebt helemaal gelijk, het recept is aangepast. Je haal de frambozen door een zeefje na het verhitten.
 
Bedankt voor het recept, dit ga ik zeker heel snel proberen te maken.
 
Terug
Bovenaan Onderaan