- Berichten
- 5.285
Wilde al een paar maanden mee doen aan de wedstrijd, maar ging telkens aan me voorbij. Maand was om voordat ik het besefte.
Nu ging het over kaas, en een 3-tal weken geleden nog eens een lading koud gerookte kaas gemaakt en zag van de week nog een pakje liggen. Nu maar een paar latjes nog, waardoor ik de combinatie heb gemaakt met gerookte en niet gerookte kaas. Vandaar dat de smoked tussen haakjes staat
Dacht bij mezelf eens zot te doen en iets compleet nieuw te doen waarvan niets op het net te vinden is. Had van de week al gepost in een topic dat ik wel een ideetje had, maar geen idee of dat ging lukken. Daar antwoordde iemand op dat de smaak niets uitmaakte, maar wel de foto's
Dus met dat idee toch maar eraan begonnen.
Iets meer dan 30 jaar geleden heb ik eens per demo 1 uurtje kookles gekregen op het eerste middelbaar. En daar leerden we in dat uurtje 'Gouda Sticks' maken en dat is me altijd bijgebleven. Maar heb het nooit meer gemaakt ... tot vandaag. Maar heb er wel een heel andere touch aan gegeven. Ipv paneermeel, heb ik er verkruimelde Dorito's rond gedaan. Iets dat ik dan een maandje of 2 geleden eens gebruikt heb voor het jasje van de kip volgens het recept van Noskos. Dus bij deze de 2 gecombineerd.
Gewoon de KJ opgestookt (we gingen toch pizza's bakken) en dan de plancha plaat erin. rond de 230° dan de sticks bakken totdat ze lekker zacht werden. (volgende keer de KJ iets meer waterpas zetten zodat de olijfolie niet naar 1 zijde loopt)
Zodra ze heel wak werden, eraf gehaald en plankje gedresseerd voor de foto, nog steeds niet wetende of het eetbaar zou zijn. Mijn vrouw en zoontje zijn zeer moeilijke eters, en die waren meteen verkocht. Ik had geeeeeen idee wat er ging gebeuren, maar bij de eerste beet wist ik meteen van: 'Dit ga ik vaker maken'. Smaken verschillen misschien, maar voor ons was dit toch een feestelijk hapje en dat ga ik in de toekomst zeker nog meer maken. Zowel de gerookte als niet gerookte stukjes waren overheerlijk.
Genoeg gezever, foto's nu (de eerste foto is van 3 weken terug toen de kaas gerookt werd):
Nu ging het over kaas, en een 3-tal weken geleden nog eens een lading koud gerookte kaas gemaakt en zag van de week nog een pakje liggen. Nu maar een paar latjes nog, waardoor ik de combinatie heb gemaakt met gerookte en niet gerookte kaas. Vandaar dat de smoked tussen haakjes staat

Dacht bij mezelf eens zot te doen en iets compleet nieuw te doen waarvan niets op het net te vinden is. Had van de week al gepost in een topic dat ik wel een ideetje had, maar geen idee of dat ging lukken. Daar antwoordde iemand op dat de smaak niets uitmaakte, maar wel de foto's

Iets meer dan 30 jaar geleden heb ik eens per demo 1 uurtje kookles gekregen op het eerste middelbaar. En daar leerden we in dat uurtje 'Gouda Sticks' maken en dat is me altijd bijgebleven. Maar heb het nooit meer gemaakt ... tot vandaag. Maar heb er wel een heel andere touch aan gegeven. Ipv paneermeel, heb ik er verkruimelde Dorito's rond gedaan. Iets dat ik dan een maandje of 2 geleden eens gebruikt heb voor het jasje van de kip volgens het recept van Noskos. Dus bij deze de 2 gecombineerd.
Gewoon de KJ opgestookt (we gingen toch pizza's bakken) en dan de plancha plaat erin. rond de 230° dan de sticks bakken totdat ze lekker zacht werden. (volgende keer de KJ iets meer waterpas zetten zodat de olijfolie niet naar 1 zijde loopt)

Zodra ze heel wak werden, eraf gehaald en plankje gedresseerd voor de foto, nog steeds niet wetende of het eetbaar zou zijn. Mijn vrouw en zoontje zijn zeer moeilijke eters, en die waren meteen verkocht. Ik had geeeeeen idee wat er ging gebeuren, maar bij de eerste beet wist ik meteen van: 'Dit ga ik vaker maken'. Smaken verschillen misschien, maar voor ons was dit toch een feestelijk hapje en dat ga ik in de toekomst zeker nog meer maken. Zowel de gerookte als niet gerookte stukjes waren overheerlijk.
Genoeg gezever, foto's nu (de eerste foto is van 3 weken terug toen de kaas gerookt werd):
Laatst bewerkt: