BasBQ
Beef en Steak

KAAS: Philly Cheese Steak Foodporn Factory Style!

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.020
Beste BBQ-Vrienden!

Toen ik vanochtend uit mijn zolderraam keek zag ik dit:

SDJ_0673.JPG


Dus gauw aankleden en vlot naar de groente kraam, Dirk en Appie voor de wekelijkse boodschappen, hoe vlotter die binnen zijn hoe eerder we lekker aan de hobby kunnen voor een mooie lunch in de tuin. Voordeel is ook dat het nog lekker rustig is in de winkels. Om 9:57 uur zaten we alweer terug in de auto met de achterbak vol met mooie spulletjes. Heerlijk. Bakkie koffie erin en gaan met die banaan:

SDJ_0675.JPG


Eerst een knoflook-botertje in elkaar flansen zodat die smaakjes lekker door konden trekken.

SDJ_0678.JPG


Ik had een fijne rib-eye van Argentijns graan gevoerd rund de dag ervoor al uit de vriezer in de koelkast gelegd. Die was nog niet helemaal ontdooid en dat helpt om er mooi strakke plakjes van te snijden:

SDJ_0681.JPG


Ik had vooraf al wat research gedaan en Sam the Cooking Guy en Chef Tom van ATBBQ hadden mij geïnspireerd tot het vervaardigen van een heuse Philly Cheese Steak. Daar hadden zij groene paprika en ui bij en natuurlijk lekker veel smeltende kaas... godvers geile filmpjes als je het mij vraagt. Echt iets voor een Foodporn Factory Feestje!

SDJ_0693.JPG


Een kneiter van een ui en een mooie groene paprika, maar die hadden jullie vast wel herkend.

SDJ_0692.JPG


Dit stukje kaas was nieuw voor mij maar blijkens alle youtube-research (echt zwaar werk) onmisbaar voor het èchte werk. Ik wilde Melting Cheese Galore dus op zoek naar een mooie dikke plak provolone. Mijn Sligro-vrienden bleken die gewoon te hebben liggen. Echt een mooie witte kaas die qua structuur wat weg heeft van onze eigen Edammertjes, maar dat is natuurlijk nèt even wat minder Porno dan een Provolone Dolce. En hij was gelukkig ook veel duurder, qua financieel, dus dat werd 'm!

SDJ_0702.JPG


Die mocht weer eens aan, lekker man...


SDJ_0695.JPG


Dat maakte dorstig dus een passend bier gezocht. Het werd Vuur en Vlam van de Molen uit Bodegraven, een lekkere frisse IPA.

SDJ_0700.JPG


Rustig het eitje op laten lopen. Met het gietijzer en de skillet er alvast in naar 200°C gebracht:

SDJ_0701.JPG


Toen mochten de groentjes lekker aanzweten en garen:

SDJ_0705.JPG


Ik zette de groentjes apart en bakte de reepjes rib-eye vast lekker aan, toen alles weer bijelkaar:

SDJ_0709.JPG


SDJ_0714.JPG


Lekker rubje erover:

SDJ_0712.JPG


Toen koos ik ervoor om de broodjes even lekker in te smeren met de knoflook boter en ze mooi aan te grillen:

SDJ_0716.JPG


Dat lukte erg goed hoor:

SDJ_0718.JPG


Broodjes gauw eraf en toen de hoofdrol speler erbij gehaald:

SDJ_0725.JPG


Jonkie-Donkie, dat rook lekker man... echt voedsel voor je zieltje:

SDJ_0728.JPG


Wat een zaligheid:

SDJ_0735.JPG


Bedankt voor het kwijlen!

Dikke kus!
 

MrMatti

Kooltjesharker
 
Berichten
145
Ziet er top uit! Smakelijk verslag ook! En IPA's altijd top! Ik heb ze graag heel het jaar!
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.667
Zooo Sander. Wat een ouderwetse fantastische reportage weer.
Mooie foto's, goed verhaal. Heerlijk om te lezen.

En wat een heerlijke broodjes. Wat een heerlijk moment moet de eerste hap geweest zijn.
En de tweede
En de derde
En......
 

knubbe

Stoker
 
 
Berichten
283
Yes, bookmarked!
Wat een smakelijke plaatjes zeg.. Heerlijk!
Zijn dat normale witte puntjes? Lijken zo groot :)
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.020
Zijn dat normale witte puntjes? Lijken zo groot :)

Nee, niks normaals aan.... dit zijn geweldige brioche puntjes van Pur Pain bij Sligro. Die verkopen ze daar als Bio Nature Hotdog broodjes. Even 2 minuutjes afbakken en u bent in de hemel.
 
Laatst bewerkt:

McPeet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.623
Door de smeltende kaas "food porn" in optimaforma. En de kaas afdeling bij de sligro is ook de hemel........
P.S. Hoe groot is je bierglazen verzameling wel niet, dat moet meer dan een kast vol zijn
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.020
Ha Peet, in de kamer een kast voor de meest gebruikte, in de garage een heel stel speciaal voor jullie... mijn vrienden!
 

picosuma

Gemarineerd
 
 
 
 
Berichten
2.275
Lekker hoor alleen weer jammer van de kaas lust ik helaas niet
Mooi verslag weer leuke foto’s heerlijk biertje


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 

Hans

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
5.050
Sorry Piet, maar ik moet even een wedstrijdje winnen...

Wat verwen je ons weer met schitterende plaatjes Sander, ik weet zeker dat we dat lusten.
Prachtige herfst tinten ook.
@ Piet, knap dat je hier van af kunt blijven. :) ;)
 
Laatst bewerkt:

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.020
Ach ik zit maar wat te dollen hoor, ik vind zelf die cheesecake met pecan echt super!
We zien wel, meedoen is belangrijker dan winnen, het is een leuk maandelijks uitje.
 

DRuw

Kooltjesharker
 
 
Berichten
169
Is dat broodje niet te zoet hiervoor? Vind ik altijd een beetje nadeel van die witte dingen.
Ziet er fantastisch uit in ieder geval.
Ik had die kruiden ook maar die zijn na 2x gebruiken 1klont geworden en kan ik weggooien... Zonde...
 
Bovenaan Onderaan