- Berichten
- 10.082
Beste bbq collega's
De laatste tijd heb ik weinig gepost.
Hele volle agenda en druk op het werk is hier debet aan.
Neemt niet weg dat de bbq uiteraard regelmatig aan staat, maar de zin en tijd om foto's met een mooie reportage te maken ontbreekt een beetje ivm de drukte
Echter afgelopen weekend eindelijk een beetje tijd en op aangeven van dochterlief moesten er na lange tijd weer eens ribben gemaakt worden.
No problem. Het was idd alweer lang geleden. En omdat er al een tijdje een stukje varkensbuikspek in de vriezer lag, dacht ik deze meteen mee te garen.
In tijden van energie-efficient werken past dit wel.
De spek had ik een weekje geleden al in de droge pekel gezet, kruiden losjes gebaseerd op het porkstrami-recept van Noskos.
De ribben met mijn eigen basisrub een avond ervoor ingerubt en afgelakt meet zelfgemaakte bbq saus met daaraan een beetje pit toegevoegd. Had ik zomaar zin in.
Je leest het al, niks speciaals, maar gewoon super lekker. Vandaar dat ik het even met jullie wilde delen.
(en ook een beetje om te laten zien dat ook hier de bbq lekker blijft roken)
De pics
De spek een week eerder
En afgelopen vrijdag de ribben geprept
En toen was het zaterdag
De spek op het onderste wsm rooster en de ribben op het bovenste.
Vervolgens het hele zaakje 2 uurtjes gerookt. Voor de ribben hou ik altijd 2-1-1 aan en wonderwel tikte de spek na 2 uur de 71gr aan. Hoezo getimed?
Na 2 uurtjes:
En een 1,5 uur verder, na het inpakken, de ribben aflakken en op het bordje
Beetje witlofsalade erbij en wat frietjes. Topcombi
En de spek?
De volgende dag even getest (vind hem koud vaak lekkerder) en die was geslaagd!!!!
Een stukje naar mijn "rookhoutleverancier" gebracht (voort wat hoort wat) en de rest gevacumeerd ingevroren nadat we uiteraard een stukje op een bruine boterham gegeten hebben.
Wat blijft dat toch lekker, die gerechten van het eerste uur.
Dank voor het kijken
Rick
De laatste tijd heb ik weinig gepost.
Hele volle agenda en druk op het werk is hier debet aan.
Neemt niet weg dat de bbq uiteraard regelmatig aan staat, maar de zin en tijd om foto's met een mooie reportage te maken ontbreekt een beetje ivm de drukte

Echter afgelopen weekend eindelijk een beetje tijd en op aangeven van dochterlief moesten er na lange tijd weer eens ribben gemaakt worden.

No problem. Het was idd alweer lang geleden. En omdat er al een tijdje een stukje varkensbuikspek in de vriezer lag, dacht ik deze meteen mee te garen.
In tijden van energie-efficient werken past dit wel.
De spek had ik een weekje geleden al in de droge pekel gezet, kruiden losjes gebaseerd op het porkstrami-recept van Noskos.
De ribben met mijn eigen basisrub een avond ervoor ingerubt en afgelakt meet zelfgemaakte bbq saus met daaraan een beetje pit toegevoegd. Had ik zomaar zin in.
Je leest het al, niks speciaals, maar gewoon super lekker. Vandaar dat ik het even met jullie wilde delen.
(en ook een beetje om te laten zien dat ook hier de bbq lekker blijft roken)
De pics
De spek een week eerder
En afgelopen vrijdag de ribben geprept
En toen was het zaterdag

Vervolgens het hele zaakje 2 uurtjes gerookt. Voor de ribben hou ik altijd 2-1-1 aan en wonderwel tikte de spek na 2 uur de 71gr aan. Hoezo getimed?

Na 2 uurtjes:
En een 1,5 uur verder, na het inpakken, de ribben aflakken en op het bordje
Beetje witlofsalade erbij en wat frietjes. Topcombi
En de spek?
De volgende dag even getest (vind hem koud vaak lekkerder) en die was geslaagd!!!!
Een stukje naar mijn "rookhoutleverancier" gebracht (voort wat hoort wat) en de rest gevacumeerd ingevroren nadat we uiteraard een stukje op een bruine boterham gegeten hebben.
Wat blijft dat toch lekker, die gerechten van het eerste uur.
Dank voor het kijken
Rick