BasBQ
Beef en Steak

Just Ribs met een stukje spek on the side

 
 
 
 
 

Ridevi71

Forum Meubilair
Berichten
10.091
Beste bbq collega's

De laatste tijd heb ik weinig gepost.
Hele volle agenda en druk op het werk is hier debet aan.
Neemt niet weg dat de bbq uiteraard regelmatig aan staat, maar de zin en tijd om foto's met een mooie reportage te maken ontbreekt een beetje ivm de drukte 😌

Echter afgelopen weekend eindelijk een beetje tijd en op aangeven van dochterlief moesten er na lange tijd weer eens ribben gemaakt worden. 😁
No problem. Het was idd alweer lang geleden. En omdat er al een tijdje een stukje varkensbuikspek in de vriezer lag, dacht ik deze meteen mee te garen.
In tijden van energie-efficient werken past dit wel.

De spek had ik een weekje geleden al in de droge pekel gezet, kruiden losjes gebaseerd op het porkstrami-recept van Noskos.
De ribben met mijn eigen basisrub een avond ervoor ingerubt en afgelakt meet zelfgemaakte bbq saus met daaraan een beetje pit toegevoegd. Had ik zomaar zin in.

Je leest het al, niks speciaals, maar gewoon super lekker. Vandaar dat ik het even met jullie wilde delen.
(en ook een beetje om te laten zien dat ook hier de bbq lekker blijft roken)

De pics

De spek een week eerder
20221022_114553.jpg


20221022_115406.jpg


En afgelopen vrijdag de ribben geprept

20221028_201739.jpg


En toen was het zaterdag :cool: De spek op het onderste wsm rooster en de ribben op het bovenste.
Vervolgens het hele zaakje 2 uurtjes gerookt. Voor de ribben hou ik altijd 2-1-1 aan en wonderwel tikte de spek na 2 uur de 71gr aan. Hoezo getimed? 💪

20221029_125850.jpg


20221029_130159.jpg


Na 2 uurtjes:

20221029_151430.jpg


20221029_151639.jpg


En een 1,5 uur verder, na het inpakken, de ribben aflakken en op het bordje

20221029_164241.jpg


20221029_171742.jpg


Beetje witlofsalade erbij en wat frietjes. Topcombi

20221029_171939.jpg



En de spek?
De volgende dag even getest (vind hem koud vaak lekkerder) en die was geslaagd!!!!
Een stukje naar mijn "rookhoutleverancier" gebracht (voort wat hoort wat) en de rest gevacumeerd ingevroren nadat we uiteraard een stukje op een bruine boterham gegeten hebben.

20221030_120508.jpg


20221030_120815.jpg


Wat blijft dat toch lekker, die gerechten van het eerste uur.

Dank voor het kijken
Rick
 
Lekker hoor, helemaal niks mis mee.

Ribben komen hier thuis ook te weinig voorbij.
 
Lekkere ribbies. Goed idee van de dochter.
 
Zo dat broodje spek zou ik nu ook wel lusten! ik heb spontaan trek gekregen en moet nog even wachten tot de lunch :X
 
Terug
Bovenaan Onderaan