BasBQ
Beef en Steak

Jerk Chicken

 
 

dromer1967

Pitmaster
Berichten
537
Aangestoken door een aflevering van Jamie Oliver op 24-kitchen (bij die man lijkt alles zo makkelijk.. tot ik het zelf moet doen :-O ) besloten om ook maar eens Jerk Chicken te gaan maken.

Allereerst de marinade gemaakt. Het is een mix geworden van de verschillende recepten die ik kon vinden aangepast aan mijn eigen smaak.

2015-08-07%2018.46.51.jpg

Hier baden de pootjes pootje. Heb ze een nacht in de koelkast laten liggen zodat de marinade goed kan intrekken.

2015-08-07%2018.51.19.jpg

Vanavond er twee uitgehaald om te bereiden.

De Q aangestoken met een kleine starter Ecobrasa. Pas gekocht (de ecobrasa) dus ben er nog een beetje mee aan het pielen wat betreft hoeveelheid. Heb er wat pecan rookhout bijgegooid.

2015-08-07%2018.56.45.jpg

Hier liggen de meisjes lekker op te warmen.

2015-08-07%2019.30.44-1.jpg

Na een half uurtje of zo nog even direct voor het kleurtje en een knapperig korstje.

2015-08-07%2019.34.20.jpg

En tot slot nog het eindresultaat.

Het smaakte goed en gaat zeker nog vaker gemaakt worden. Een rijke smaak met al die kruiden erin. Vooral de piment en natuurlijk de habanero (al heb ik uit gemak gesjoemeld en een habanero hot sauce genomen). Alleen mogen ze de volgende keer toch nog wat pittiger  B-)

Bedankt voor het kijken.
 
Heerlijk bordje "trommel geroffel" :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan