- Berichten
- 768
Mijn kamado heb ik al een week of vier in gebruik, maar had er nog geen eigen sateetjes op gemaakt. Morgen een ADV-dag, dus mooi even tijd om sate te rijgen en te grillen.
Vandaag de marinade gemaakt. De ingredi?nten:
Het recept is voor 1,5 kg karbonade (best veel, maar vries ook altijd behoorlijk wat in en breng wat langs bij de buren links en rechts):
1 ui
2 tenen knoflook
1,5 el gemalen korianderzaad (ketoemba)r
1 el gemalen komijnzaad (djinten)
5 tl sambal (redelijk pittig, kan ook meer of minder)
3 tl bruine suiker
1,5 tl kurkuma (koenjit)
1 tl laos
1 tl tamarinde
5 el ketjap manis
150 ml gecondenseerde kokosmelk
1/3 pakje trassi
wat zout
Vanmiddag in de koelkast gezet en morgenmiddag rijgen
Vandaag de marinade gemaakt. De ingredi?nten:

Het recept is voor 1,5 kg karbonade (best veel, maar vries ook altijd behoorlijk wat in en breng wat langs bij de buren links en rechts):
1 ui
2 tenen knoflook
1,5 el gemalen korianderzaad (ketoemba)r
1 el gemalen komijnzaad (djinten)
5 tl sambal (redelijk pittig, kan ook meer of minder)
3 tl bruine suiker
1,5 tl kurkuma (koenjit)
1 tl laos
1 tl tamarinde
5 el ketjap manis
150 ml gecondenseerde kokosmelk
1/3 pakje trassi
wat zout



Vanmiddag in de koelkast gezet en morgenmiddag rijgen