- Berichten
- 371
Vandaag voor het eerst runder ribben op de BBQ gemaakt.




Na ongeveer 7.5u waren ze zacht en voelde je nagenoeg geen weerstand met de thermometer bij het inprikken.
Half uurtje laten rusten en vervolgens een rib gehad.
Ik moet zeggen dat ze mij tegen zijn gevallen.
Enorm veel vet in het vlees en ik ben echt niet vies van wat vet in/op m'n vlees, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt (is misschien wel heel normaal voor short ribs?).
Smaak van het vlees was verder prima. Leek wel op stoofvlees.
De rest van de ribben heb ik pulled beef van gemaakt en die gaan wij morgen verorberen (al dan niet verwerkt in een gerecht).
Bijzonderheden:
- vlees was met inprikken boterzacht, maar thermometer gaf ook 100 graden aan. Misschien te laat van de Q af gehaald?
- ik had mengsel van zout/zwarte peperkorrels en knoflookpoeder gebruikt, vond de hoeveelheid zout te overheersend dus die ga ik de volgende keer halveren. (100gr zout, 50gr peper, 25gr knoflookpoeder)
- vetlaag bovenop de ribben heb ik laten zitten, die ga ik volgende keer wel trimmen.
Ach zo doende leert men, het was leuk om hier mee bezig te zijn, maar eindresultaat viel ons wel wat tegen.




Na ongeveer 7.5u waren ze zacht en voelde je nagenoeg geen weerstand met de thermometer bij het inprikken.
Half uurtje laten rusten en vervolgens een rib gehad.
Ik moet zeggen dat ze mij tegen zijn gevallen.
Enorm veel vet in het vlees en ik ben echt niet vies van wat vet in/op m'n vlees, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt (is misschien wel heel normaal voor short ribs?).
Smaak van het vlees was verder prima. Leek wel op stoofvlees.
De rest van de ribben heb ik pulled beef van gemaakt en die gaan wij morgen verorberen (al dan niet verwerkt in een gerecht).
Bijzonderheden:
- vlees was met inprikken boterzacht, maar thermometer gaf ook 100 graden aan. Misschien te laat van de Q af gehaald?
- ik had mengsel van zout/zwarte peperkorrels en knoflookpoeder gebruikt, vond de hoeveelheid zout te overheersend dus die ga ik de volgende keer halveren. (100gr zout, 50gr peper, 25gr knoflookpoeder)
- vetlaag bovenop de ribben heb ik laten zitten, die ga ik volgende keer wel trimmen.
Ach zo doende leert men, het was leuk om hier mee bezig te zijn, maar eindresultaat viel ons wel wat tegen.