- Berichten
- 49
Gisteren heb ik mijn 2e stukje varken mogen grillen, na een zeer geslaagd beenhammetje in honing-whiskey marinade was nu de beurt aan een varkensfilet van 8,5 ons.
De filet heb ik ingesneden en gevuld met zongedroogde tomaat, verse oregano, tenen knoflook en olijfolie. De buitenkant heb ik met rode pesto en blaadjes basilicum verwend.
Mijn broer Snerthond en ik zijn nog wat zoekende naar de juiste methode om low&slow te grillen, gisteren hebben we een snake gelegd van Weber long lasting briketten.
De temperatuur bleef de hele sessie netjes tussen de 110 en 120 graden hangen, met af en toe een kleine uitschieter naar 130 graden. Na een uurtje of 4 was de beoogde kerntemperatuur van 72 graden bereikt, dus na een korte rustperiode in folie konden we gaan eten!
Qua smaak was de filet verrukkelijk, klein minpuntje was dat het vlees wat droger was. Toch maar eens een injector gaan scoren!
Uiteraard wil ik jullie de foto's niet onthouden:
Helaas heb ik geen foto's gemaakt van de rookring, deze was duidelijk aanwezig terwijl ik geen hout heb gebruikt... Is dit normaal?
Tot zover mijn eerste verslag van een heerlijke BBQ-dag!
Dat er nog vele mogen volgen!
De filet heb ik ingesneden en gevuld met zongedroogde tomaat, verse oregano, tenen knoflook en olijfolie. De buitenkant heb ik met rode pesto en blaadjes basilicum verwend.
Mijn broer Snerthond en ik zijn nog wat zoekende naar de juiste methode om low&slow te grillen, gisteren hebben we een snake gelegd van Weber long lasting briketten.
De temperatuur bleef de hele sessie netjes tussen de 110 en 120 graden hangen, met af en toe een kleine uitschieter naar 130 graden. Na een uurtje of 4 was de beoogde kerntemperatuur van 72 graden bereikt, dus na een korte rustperiode in folie konden we gaan eten!
Qua smaak was de filet verrukkelijk, klein minpuntje was dat het vlees wat droger was. Toch maar eens een injector gaan scoren!
Uiteraard wil ik jullie de foto's niet onthouden:







Helaas heb ik geen foto's gemaakt van de rookring, deze was duidelijk aanwezig terwijl ik geen hout heb gebruikt... Is dit normaal?
Tot zover mijn eerste verslag van een heerlijke BBQ-dag!
Dat er nog vele mogen volgen!