- Berichten
- 1.184
Onder het mom van 'wat wil je eten schat?' kwam de suggestie om kalfsrollade te maken. Zo gezegd zo gedaan, een mooie kalfslende gescoord bij de Hanos (1.2kg) en volgens recept van bbq-helden.nl gemaakt.
Rollade ingesneden en gevuld met het mengsel van salie, rozemarijn, zongedroogde tomaten en olijven
Opgerold met slagerstouw en een nachtje in de koelkast laten rusten
De basis voor de saus klaargemaakt die onder de rollade op de heat deflector komt te staan
Egg mooi stabiel rond de 110 graden en de rollade kon er op
Na een kwartiertje rust aangesneden
Het resultaat was super mals en vol van smaak. De saus die er bij zat was voor ons allemaal zelfs overbodig. De combinatie van het vlees met de extra smaken van de vulling waren voor ons voldoende.
We hebben nog een hele discussie gehad over het wel of niet reverse searen van de rollade. De gasten vonden het niet nodig. Ik wil het volgende keer wel proberen om te kijken wat lekkerder is. Hoe doen jullie het als je een rollade maakt?
Rollade ingesneden en gevuld met het mengsel van salie, rozemarijn, zongedroogde tomaten en olijven

Opgerold met slagerstouw en een nachtje in de koelkast laten rusten

De basis voor de saus klaargemaakt die onder de rollade op de heat deflector komt te staan

Egg mooi stabiel rond de 110 graden en de rollade kon er op

Na een kwartiertje rust aangesneden

Het resultaat was super mals en vol van smaak. De saus die er bij zat was voor ons allemaal zelfs overbodig. De combinatie van het vlees met de extra smaken van de vulling waren voor ons voldoende.
We hebben nog een hele discussie gehad over het wel of niet reverse searen van de rollade. De gasten vonden het niet nodig. Ik wil het volgende keer wel proberen om te kijken wat lekkerder is. Hoe doen jullie het als je een rollade maakt?