BasBQ
Beef en Steak

Is deze kamado goed ?

Voor deze prijs is er denk ik niks mis mee.
 
Geen ervaring mee, maar hij ziet eruit als alle chinezen van Auplex. Vraag me alleen af of er een deflector plate of iets dergelijks in zit voor low and slow?
 
Frits zei:
Geen ervaring mee, maar hij ziet eruit als alle chinezen van Auplex. Vraag me alleen af of er een deflector plate of iets dergelijks in zit voor low and slow?

deflector plaat en zo is tegenwoordig allemaal verkrijgbaar.
 
Wat Frits zegt. Hij zal het best wel doen. Ik hoor hier wel eens mindere verhalen over de kwaliteit van het beslag en onderstel van die low-budget Eggs, maar dat moet waarschijnlijk ook wel op te lossen zijn door 'm in een eigengebouwd tafeltje te zetten ofzo. Verder lijkt het me een aardige prijs voor een heel fijn type BBQ!
Beetje jammer alleen dat ze weer beweren dat dit soort BBQ's het vocht beter vasthoudt. Dat is echt bullshit. Het is geen hoge druk stoomoven, maar gewoon een BBQ met een opwaartse luchtstroom die het vocht naar buiten afvoert.
Het voordeel zoals ik het zie is voornamelijk dat ze vrij zuinig zijn met hun brandstof en dat ze makkelijk op temperatuur zijn te houden. Voor Low en Slow BBQ is dat echt heel prettig.
 
Bedankt voor de reacties ik ben er echt nog niet uit, ik denk toch maar de wsm te nemen.
 
El Fumarole zei:
Wat Frits zegt. Hij zal het best wel doen. Ik hoor hier wel eens mindere verhalen over de kwaliteit van het beslag en onderstel van die low-budget Eggs, maar dat moet waarschijnlijk ook wel op te lossen zijn door 'm in een eigengebouwd tafeltje te zetten ofzo. Verder lijkt het me een aardige prijs voor een heel fijn type BBQ!
Beetje jammer alleen dat ze weer beweren dat dit soort BBQ's het vocht beter vasthoudt. Dat is echt bullshit. Het is geen hoge druk stoomoven, maar gewoon een BBQ met een opwaartse luchtstroom die het vocht naar buiten afvoert.
Het voordeel zoals ik het zie is voornamelijk dat ze vrij zuinig zijn met hun brandstof en dat ze makkelijk op temperatuur zijn te houden. Voor Low en Slow BBQ is dat echt heel prettig.
Juist, en doordat keramiek beter isoleert dan bijvoorbeeld metaal is er minder luchtstroom nodig om de temperatuur vast te houden en minder luchtstroom langs je product betekent dat het minder vocht verliest. Dan is de vraag of minder vocht verliezen == vocht vasthouden.
 
Antonv zei:
Bedankt voor de reacties ik ben er echt nog niet uit, ik denk toch maar de wsm te nemen.

Er zit wel een wereld van verschil tussen een kamado en een WSM. Op een kamado kun je High&Fast en Low&Slow, terwijl een WSM uitermate geschikt is voor Low&Slow. Als je een WSM neemt, is het altijd handig daar nog iets naast te hebben, voor het betere grillwerk.
 
Dominique zei:
Antonv zei:
Bedankt voor de reacties ik ben er echt nog niet uit, ik denk toch maar de wsm te nemen.

Er zit wel een wereld van verschil tussen een kamado en een WSM. Op een kamado kun je High&Fast en Low&Slow, terwijl een WSM uitermate geschikt is voor Low&Slow. Als je een WSM neemt, is het altijd handig daar nog iets naast te hebben, voor het betere grillwerk.

En ik weet niet waarom, maar mijn high en fast vleeslappen smaken toch altijd net ff beter wanneer ik ze op het ei grill...
 
El Fumarole zei:
Dominique zei:
Antonv zei:
Bedankt voor de reacties ik ben er echt nog niet uit, ik denk toch maar de wsm te nemen.

Er zit wel een wereld van verschil tussen een kamado en een WSM. Op een kamado kun je High&Fast en Low&Slow, terwijl een WSM uitermate geschikt is voor Low&Slow. Als je een WSM neemt, is het altijd handig daar nog iets naast te hebben, voor het betere grillwerk.

En ik weet niet waarom, maar mijn high en fast vleeslappen smaken toch altijd net ff beter wanneer ik ze op het ei grill...
Ik laat dit citaat weer eens aan mijn vrouw lezen  ;)
 
Er word toch ook maar van alles gezegd hier he? Schokkend, er lezen kinderen mee =))
 
sorry... ;D
 
Ik heb dus deze kamado ook eind april gekocht en hier mijn ervaring :

Na vorig jaar op een patton tafel model mn eerste bbq ervaringen opgedaan. Erg leuk maar ook weer niet want een echt stuk vlees kan je er niet op kwijt.
Wel erg tevreden over, mn vuur ring gemodificeerd en een hangende heat deflector gemaakt van een pizza steen ( op mn frees machine op maat gemaakt )

In April de Kamado van VidaXL gespot en besteld....

Na 8 dagen stond hij op de stoep, en nog even snel een picanha bescoord bij de slager om de hoek.
Kamado aangestoken met een bio aansteek blokje, kooltjes er om heen.. luikjes open en langzaam op tempratuur laten komen. Ik heb een maverick temp sensor met food probe
waarmee ik meet en al vrij snel hoorde ik een harde angst aanjagende knal. Een waar je wel van schrikt, en na een korte inspectie kon ik iets ontdekken. Al vrij snel hoorde ik nog zo een knal
en  mn vuur ring was gebarsten.  Au... dat doet dan best zeer en je voelt dan best een teleurstelling.

Meteen contact gezocht met VidaXL of ik wat foto's wilde zenden. Natuurlijk, al vrij snel kreeg ik een reactie terug: Helaas kon vidaXL niets voor me doen.. Op de foto was volgens vidaXL namelijk duidelijk te zien dat ik de kooltjes te snel heet had laten worden. Ja dan sta je met je mond vol tanden. Ik heb nog geroepen dat een picanha geen pizza is en dat de bbq nog veel heter moet aan kunnen. Maar helaas... niet thuis.

Ik heb zelf ook nog even gekeken en ik vind de fireplate wel erg diep in de vuur ring liggen. Ik ben gewend dat hij in de hals ruimte heeft om te stijgen en te dalen. Hij zit eigenlijk klem in de overgang naar het rechte gedeelte waar de as wordt opgevangen, waar hij bij mijn kleine tafel model nog op het schuine gedeelte hangt zodat hij de ruimte heeft bij het uitzetten.

VidaXL was zelf niet voor mijn argumentatie gevoelig en het was eigen schuld dikke bult. Tsja, wat moet je dan.... in eens zie ik het thuiswinkel waarborg logo en ik heb daar maar een klacht gedeponeerd
en ik heb betaald via paypal en daar hangt mn creditcard aan. Hoezo VidaXL kan niets doen... een week later kreeg ik email dat ze me een nieuw onder deel zouden zenden. Weer een week later ontvang ik een nieuwe Vuur ring die bij aankomst al in duigen lag. En zo gaat deze klucht nog wel even voort denk ik

Ik zoiets heb van, had ik maar wat meer neer gelegd voor een echt goede. maar dat kan verder heel persoonlijk zijn.
Afwerking ziet er verder wel goed uit, al is het staal wat gebruikt is wat dun hier en daar waar door het wat door veert.

Want als ik nog eens kijk naar de dikte van zowel de buiten schaal als vuur ring is die kleine patton kamado toch echt een stuk degelijker en dikker uitgevoerd.
tot zover mijn persoonlijke ervaring met de vidaXL kamado.
 
r_255 zei:
Ik heb dus deze kamado ook eind april gekocht en hier mijn ervaring :

Na vorig jaar op een patton tafel model mn eerste bbq ervaringen opgedaan. Erg leuk maar ook weer niet want een echt stuk vlees kan je er niet op kwijt.
Wel erg tevreden over, mn vuur ring gemodificeerd en een hangende heat deflector gemaakt van een pizza steen ( op mn frees machine op maat gemaakt )

In April de Kamado van VidaXL gespot en besteld....

Na 8 dagen stond hij op de stoep, en nog even snel een picanha bescoord bij de slager om de hoek.
Kamado aangestoken met een bio aansteek blokje, kooltjes er om heen.. luikjes open en langzaam op tempratuur laten komen. Ik heb een maverick temp sensor met food probe
waarmee ik meet en al vrij snel hoorde ik een harde angst aanjagende knal. Een waar je wel van schrikt, en na een korte inspectie kon ik iets ontdekken. Al vrij snel hoorde ik nog zo een knal
en  mn vuur ring was gebarsten.  Au... dat doet dan best zeer en je voelt dan best een teleurstelling.

Meteen contact gezocht met VidaXL of ik wat foto's wilde zenden. Natuurlijk, al vrij snel kreeg ik een reactie terug: Helaas kon vidaXL niets voor me doen.. Op de foto was volgens vidaXL namelijk duidelijk te zien dat ik de kooltjes te snel heet had laten worden. Ja dan sta je met je mond vol tanden. Ik heb nog geroepen dat een picanha geen pizza is en dat de bbq nog veel heter moet aan kunnen. Maar helaas... niet thuis.

Ik heb zelf ook nog even gekeken en ik vind de fireplate wel erg diep in de vuur ring liggen. Ik ben gewend dat hij in de hals ruimte heeft om te stijgen en te dalen. Hij zit eigenlijk klem in de overgang naar het rechte gedeelte waar de as wordt opgevangen, waar hij bij mijn kleine tafel model nog op het schuine gedeelte hangt zodat hij de ruimte heeft bij het uitzetten.

VidaXL was zelf niet voor mijn argumentatie gevoelig en het was eigen schuld dikke bult. Tsja, wat moet je dan.... in eens zie ik het thuiswinkel waarborg logo en ik heb daar maar een klacht gedeponeerd
en ik heb betaald via paypal en daar hangt mn creditcard aan. Hoezo VidaXL kan niets doen... een week later kreeg ik email dat ze me een nieuw onder deel zouden zenden. Weer een week later ontvang ik een nieuwe Vuur ring die bij aankomst al in duigen lag. En zo gaat deze klucht nog wel even voort denk ik

Ik zoiets heb van, had ik maar wat meer neer gelegd voor een echt goede. maar dat kan verder heel persoonlijk zijn.
Afwerking ziet er verder wel goed uit, al is het staal wat gebruikt is wat dun hier en daar waar door het wat door veert.

Want als ik nog eens kijk naar de dikte van zowel de buiten schaal als vuur ring is die kleine patton kamado toch echt een stuk degelijker en dikker uitgevoerd.
tot zover mijn persoonlijke ervaring met de vidaXL kamado.

Bedankt voor het delen van uw reactie, daar hebben we wat aan! Helaas erg spijtig dat dit zo is gegaan... Hopelijk kan je ze nog zo ver krijgen dat ze je geld terug sturen of alles in orde maken..
Jammer dat vidaXL zo slecht is qua klantenservice, ik heb daar namelijk ook bijna een Kamado besteld.
 
Ja het is jammer dat VidaXL zo bot doet, en alles via externe partijen moet worden afgedwongen.
Dat een vuurschaal/ring kwetsbaar goed is snappen we denk ik allemaal wel op dit forum.
Maar zoooo kwetsbaar.

Dat je niet de wereld kan verwachten, gietijzeren en beetje behoorlijk staal okay, maar je keramiek moet gewoon goed zijn.

Inmiddels heb ik wel goed bericht van paypal, ik mag de bbq retour zenden
ik heb de boel weer netjes ingepakt en vreemd genoeg weegt hij behoorlijk lichter dan mijn kleine patton.

Ik denk dat ik nog maar eens goed ga nadenken en misschien maar voor een kamado van staal ga.
Die breken teminste niet  ;)


 
De wat 'zwaardere jongens' van keramiek breken ook niet (mits je er niet mee voetbalt) en daar sturen ze nieuwe onderdelen zonder gezeur en zonder ook maar met de ogen te knipperen (als het al nodig is). ;)
 
Goededag allen hier.

Ik heb gisteren deze ontvangen de 76 cm van VidaXL https://www.vidaxl.nl/p/41139/kamado-barbecue-grill-smoker-keramisch-76-cm

Ondanks dat ik totaal onbekend ben met een egg BBQ . Vind ik toch dat deze voor het geld wat ik betaalde ? 199,00 op e-bay. Toch verassend goed in elkaar zit . Alles van rvs . De banden rond de pot ook alleen voor het uitzetten is daar pakking achter aan gebracht. Ook het scharnier van de dome is helemaal rvs met veren .

Na het lezen van dit topic heb ik (kon het niet laten ondanks het miezer weer) hem gisterenavond eens opgestookt, heel langzaam begonnen eerst een half uurtje rond de 100c laten branden en toen langzaam omhoog.

Tevens heb ik het stalen rooster in de vuurpot wat omhoog gebracht , zodat hij  rondom vrij is. Denk inderdaad dat die plaat als hij gaat uitzetten en vast gaat zitten de vuurpot kapot duwd. 

Hij is na 3 uur branden en met een max temp van 350c niet stuk gegaan gelukkig .

Al met al ik ben er blij mee .

Heb op youtube een filmpje gezet van het uitpakken.  https://www.youtube.com/watch?v=URlx_6RXBPQ
 
Fijn dit positieve bericht.

Het kan dan ook anders.

Misschien kun je jezelf ook nog even voorstellen in de juiste topic?
 
Terug
Bovenaan Onderaan