- Berichten
- 2.559
Hallo BBQvrienden,
Vandaag een heerlijke Ierse stoofpot uit de DO op het programma.
Stew is echt pub food, veel pubs hebben hun eigen "secret" recept, er is eigenlijk geen vast recept voor Irish stew en dat maakt het zo speciaal, in iedere pub weer een andere (lokale) smaak.
Hierbij mijn eigen "secret" huisrecept maar voel je vooral zeer vrij om onderstaande hoeveelheden naar eigen smaak aan te passen.
Low&slow zo'n 3 uur, voor een ruime portie voor 6..8 personen:
Ingredi?nten:
2 kg (Iers) rundvlees
1 pint Guinness draft
1 groene paprika
4 teentjes knoflook
8 aardappels middel
4 rode ui
5 wortel (bospeen)
3 blaadjes laurier
1 el peper
1 el zeezout
3 el bloem
2..3 takjes rozemarijn
700 ml runderbouillon
250 gr pruimen zonder pit
2 tl tomaten puree
Bereiding:
? vijzel peper en zout
? bak het vlees aan met peper & zout
? voeg ui en knoflook toe en fruit dit aan
? voeg bloem toe en schep het direct om
? voeg alle andere ingredi?nten toe behalve aardappel en paprika
? voeg 1 pint Guinness draft toe
? bouillon totdat alles onder staat
? laat stoven en ieder uur een keer doorscheppen
? laatste uur de aardappels en paprika erbij
? Indien er te veel vocht verdampt is dit aanvullen met bouillon of bier.
Opdienen in een diep bord of kom, serveer het met een lekkere pint Guinness of Ierse whiskey!
Bainig? sult as bhur mb?ile
Sl?inte!
Gloeiende groet,
Camiel de Barbecueman
Vandaag een heerlijke Ierse stoofpot uit de DO op het programma.

Stew is echt pub food, veel pubs hebben hun eigen "secret" recept, er is eigenlijk geen vast recept voor Irish stew en dat maakt het zo speciaal, in iedere pub weer een andere (lokale) smaak.
Hierbij mijn eigen "secret" huisrecept maar voel je vooral zeer vrij om onderstaande hoeveelheden naar eigen smaak aan te passen.
Low&slow zo'n 3 uur, voor een ruime portie voor 6..8 personen:
Ingredi?nten:
2 kg (Iers) rundvlees
1 pint Guinness draft
1 groene paprika
4 teentjes knoflook
8 aardappels middel
4 rode ui
5 wortel (bospeen)
3 blaadjes laurier
1 el peper
1 el zeezout
3 el bloem
2..3 takjes rozemarijn
700 ml runderbouillon
250 gr pruimen zonder pit
2 tl tomaten puree
Bereiding:
? vijzel peper en zout
? bak het vlees aan met peper & zout
? voeg ui en knoflook toe en fruit dit aan
? voeg bloem toe en schep het direct om
? voeg alle andere ingredi?nten toe behalve aardappel en paprika
? voeg 1 pint Guinness draft toe
? bouillon totdat alles onder staat
? laat stoven en ieder uur een keer doorscheppen
? laatste uur de aardappels en paprika erbij
? Indien er te veel vocht verdampt is dit aanvullen met bouillon of bier.
Opdienen in een diep bord of kom, serveer het met een lekkere pint Guinness of Ierse whiskey!
Bainig? sult as bhur mb?ile
Sl?inte!

















Gloeiende groet,
Camiel de Barbecueman