Nog net op de valreep. Ben de laatste tijd veel te weinig op dit forum, maar dit is wel een mooie gelegenheid om weer wat vaker te posten. Helaas deze 'eerste' keer met wat minder goed resultaat.
Veel te laat begonnen en vergeten in de marinade te zetten. Om nog een beetje te redden wat er te redden valt, gisteren (zaterdag) alsnog een stukkie buikspek in de marinade gezet en gevacumeerd om het tekort aan tijd iets te compenseren. Zo lang mogelijk gewacht voordat het op de Q moest, maar daarna het ei wat hoger gestookt om zeker te zijn dat het stukje vlees nog op tijd klaar zou zijn.
Helaas....helaas.....haastige spoed is zelden....juist ja.
Niet alleen veel te kort in de marinade maar qua temperatuur veel te ver doorgeschoten. De oplettende kijker zegt dan; ja, maar je kon het toch in de gaten houden via de iGrill..... Tja, als de zender het tot in huis zou halen dan wel, maar ik moet naar buiten lopen om verbinding te krijgen en heb dat dus helaas iets te laat gedaan. Dus na iets meer dan een uur de temperatuur nog hoger en de kern al over de 80 graden.
Eind resultaat; best aardig maar niet in de verste verte wat het moet zijn. Dus nice try maar niet meer dan dat.
Hier nog gevacumeerd een beetje de koelkast kou kwijt raken.
Ready.....set....GO!
Ohoh..... :-/
Ietsiepietsie te ver :-(
Smaak is aardig, maar duidelijk te kort in de marinade en te ver door in temperatuur. Volgende keer dus op tijd beginnen en beter opletten!