Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Ken je dat, ...... Je loopt bij de slagerij afdeling, dat ziet er lekker uit om mee te nemen en bij thuiskomst je afvragen hoe er iets van/mee te maken is.
Briljant idee Jet, Kalbi Kui
Marcel, het originele recept is van Steven Raichlen en hij gebruikt shortribs die hij in plakjes snijdt marineert en kort grilt
Je zou ze ook heel kunnen grillen en daarna trancheren, onze versie was een surf en turf het origineel is alleen rundvlees.
Dit is echt superlekker!
een recept van Steven Raichlen, met een eigen twist Voor 2 personen: Voor het rund: 400 gram Biefstuk Marinade: 4 teentjes knoflook fijngehakt 1/4 cup bruine basterdsuiker (60 ml.) 1/2 cup lichte sojasaus (kikkoman) (120 ml.) 1/4 cup sesam olie (60 ml.) 1 tl. gemalen zwarte peper uit de...
Ooooh Ewald wat doe je me aan ........ Dit ziet er watertandend lekker uit. (Jammer van het geblurde gedeelte op de foto’s ) dit ga ik er zeker van maken de volgende keer.
Tot nu toe heb ik de Beef ;
- eerst een stuk gebakken om erachter te komen wat het doet en wat het kan hebben. (zout peper koekenpan ruim in de croma) Op basis van het resultaat in smaak en gaarring besloten het vlees met een vlees vermalser te bewerken te voorzien van citroen en limoen in terug in de vacumeerzak voor 10 uurtjes.
2 liter Pekel water gemaakt met kleurzout, zwarte peper, gember, en jeneverbes. Na 10 uurtjes hierin te hebben gelegen afgespoeld met gekookt koud water en weer gevacumeerd
Ik hoop dat door deze processen deze vlees soort voor Low and Slow nu ook via High and fast. Kritische eters vanavond waarmee ik dit experiment mee durf te beslechten.
Vanavond toch de Q aan en ga ik weer een stuk verwarmen nu op de Q 300/350C en kijken wat het doet. (zout vooraf en peper achteraf)
De foto's tot nu toe voeg ik hierbij
nog ff toe. Voor wie deze sprong in het diepe wil blijven volgen .......
Vandaag, dat wat er nog over is van de Intercostal Beef, af grillen.
Zoals hierboven is dit echt al een lekker borrel hapje! en is best bewerkelijk.
Klein stukjes snijden, (trancheren) goed op de draad van het vlees letten en iets naar keuze erbij, een BBQ-saus, een zuurtje, of chimichurri voor een echt perfecte borrel hap. (Ik hoop hiervan nog een fotootje te kunnen toevoegen na vandaag)
Nadeel is wel/kan zijn te temperatuur van de Q deze mag best 300 c+ zijn als je hierna de Q nog moet terug koelen.
Een kleine kamado voor 1 á 1,5 Kg product voor heerlijke borrel hapjes die op hoog vuur gemaakt moeten worden is wel de beste vaderdagtip die ik kan geven voor nu.
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.