BasBQ
Beef en Steak

Intercostal Beef (recept gevraagd)

 
 
 
 

Marcel

Pitmaster
Berichten
824
Intercostal beef,

Ken je dat, ...... Je loopt bij de slagerij afdeling, dat ziet er lekker uit om mee te nemen en bij thuiskomst je afvragen hoe er iets van/mee te maken is.

iemand tips ideeën?

F1E7EB0C-6F8C-475B-BE47-8B6E327B3E8C.jpeg
 
Dat zijn toch rib fingers, dus het vlees tussen de ribben🤔 die heb ik hier al een paar keer voorbij zien komen en Noskos heeft daar een recept van.
 
Dat zijn toch rib fingers, dus het vlees tussen de ribben🤔 die heb ik hier al een paar keer voorbij zien komen en Noskos heeft daar een recept van.

Ja klopt alleen dit zijn ze van het rund.
 
Oh ja rund, ik zou ze gebruiken om kalbi kui te maken.
 
Briljant idee Jet, Kalbi Kui
Marcel, het originele recept is van Steven Raichlen en hij gebruikt shortribs die hij in plakjes snijdt marineert en kort grilt
Je zou ze ook heel kunnen grillen en daarna trancheren, onze versie was een surf en turf het origineel is alleen rundvlees.
Dit is echt superlekker!

 
Laatst bewerkt:
Ooooh Ewald wat doe je me aan ........ Dit ziet er watertandend lekker uit. (Jammer van het geblurde gedeelte op de foto’s ) dit ga ik er zeker van maken de volgende keer.

Tot nu toe heb ik de Beef ;
- eerst een stuk gebakken om erachter te komen wat het doet en wat het kan hebben. (zout peper koekenpan ruim in de croma) Op basis van het resultaat in smaak en gaarring besloten het vlees met een vlees vermalser te bewerken te voorzien van citroen en limoen in terug in de vacumeerzak voor 10 uurtjes.
2 liter Pekel water gemaakt met kleurzout, zwarte peper, gember, en jeneverbes. Na 10 uurtjes hierin te hebben gelegen afgespoeld met gekookt koud water en weer gevacumeerd

Ik hoop dat door deze processen deze vlees soort voor Low and Slow nu ook via High and fast. Kritische eters vanavond waarmee ik dit experiment mee durf te beslechten.

Vanavond toch de Q aan en ga ik weer een stuk verwarmen nu op de Q 300/350C en kijken wat het doet. (zout vooraf en peper achteraf)

De foto's tot nu toe voeg ik hierbij
C572EA3C-AAE6-43D8-902E-F4AF2A8349AB.jpeg
D249FEFA-1999-460A-877F-B59E273E521A.jpeg
B22CC018-3744-4DF6-8006-0258C3DBAEF0.jpeg
670FBE2D-700B-4E66-95EC-C1D0552370EE.jpeg
7B3CB59F-95D1-4244-91B5-A77D62BE7059.jpeg
4071DE39-00AB-472A-88BF-374220A50276.jpeg
CBA4DE1A-702E-4E23-97CF-89DE090DA4DD.jpeg
nog ff toe. Voor wie deze sprong in het diepe wil blijven volgen .......
 
Laatst bewerkt:
kritische eters vanavond?
Succes dan, aan de voorbereiding ligt het niet 👍🏻👍🏻
 
Dit gaan we volgen


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Dit was een lekker hapje en goed te doen.
Hoog vuur goed afgrillen, voorzichtig nazouten chimichurri erbij en af.

PS de Picanha ging er ook goed in bij de de kritische eters.

527DEE63-DDA6-4728-9273-08B0E11A76B6.jpeg


770881BC-22D6-40D2-892A-C461CD2B318D.jpeg


AA0224CF-6C21-4E6B-A69F-ABE92407C6B8.jpeg


8C8C47BF-2188-4A6E-B559-18464F2FB7A3.jpeg


BA12D4E6-6BF4-4315-9F2C-7404DA86ED36.jpeg


EC7FEE86-47DC-4855-B59D-1259BE96262B.jpeg


2F3FBE30-0677-490E-B9C9-E65DB8841D61.jpeg
 
Vandaag, dat wat er nog over is van de Intercostal Beef, af grillen.
Zoals hierboven is dit echt al een lekker borrel hapje! en is best bewerkelijk.
Klein stukjes snijden, (trancheren) goed op de draad van het vlees letten en iets naar keuze erbij, een BBQ-saus, een zuurtje, of chimichurri voor een echt perfecte borrel hap. (Ik hoop hiervan nog een fotootje te kunnen toevoegen na vandaag)
Nadeel is wel/kan zijn te temperatuur van de Q deze mag best 300 c+ zijn als je hierna de Q nog moet terug koelen.
Een kleine kamado voor 1 á 1,5 Kg product voor heerlijke borrel hapjes die op hoog vuur gemaakt moeten worden is wel de beste vaderdagtip die ik kan geven voor nu.
 
Terug
Bovenaan Onderaan