- Berichten
- 5.135
In het kader van "International Chicken Wings Month" heb ik een indonesische variant gemaakt.
Voorbereiding:
Een marinade gemaakt van knoflook, gember, sjalotten, ketjap manis, honing en wat peper
Gember (6cm) geraspt, 3 knoflook teentjes fijn geperst, sjalotten en peper gehakseld en gemengd met 3 el honing en 4 el ketjap manis.
Marina in de zak met kippenvleugeltjes, goed gemengd en in de koelkast gezet.
Lontong laten koken en ondertussen de groenten voor de gado gado gesneden, pindasaus gemaakt en eitjes gekookt.
Voor de glase een mengsel gemaakt van 4 dl gembersiroop en en 2 dl ketjap manis.
Dan F1 kijken
Op de Q:
Q centraal gestookt met houtskool tot een dome temp. van 220 C.
Chicken wings gezellig rondom het kampvuur gelegd en rustig laten garen. 0m de 5 minuten ingesmeerd met de marinade en na 10 min. gekeerd.
Slim van Weber om zo'n kleine tafeltjes aan de Q te ontwerpen.
Na 25 min zijn de wings op een temperatuur van 70 C. Deze met de glaze ingesopt en ff centraal boven het vuur gelegd. Dat gaat ff knetterhard. Zwart streepje tot gevolg.
Dus kolen decentraal en de vleugeltjes idem. Nogmaals ingesmeerd en laten "drogen".
De foto shoot:
Zo'n project vergt enig teamwork. De cheffin du casa heeft in tussentijd de groenten voor de gado gado geblancheerd en de pindasaus op
temperatuur gebracht. Nu met wat foto genieke rekwisieten, de lontong en de gado gado een samenstelling met de chicken wings tot stand gebracht.
Eea onder het genot van een Serafijn uit de Hemel. (alsof een engeltje op je tong piest...)
Het echte werk:
Op het eind komen de als fotomodel verkleedde chicken wings alsnog aan het echte werk toe.....Jammi Jammi.

Q poetsen:
Na het eten toch maar eerst de Q uitgesopt.
Wat een plakzooi met die suiker. Luchtschuif zat zo'n beetje vast geplakt. 
Maar ook dat is weer spik en span.
Voorbereiding:
Een marinade gemaakt van knoflook, gember, sjalotten, ketjap manis, honing en wat peper
Gember (6cm) geraspt, 3 knoflook teentjes fijn geperst, sjalotten en peper gehakseld en gemengd met 3 el honing en 4 el ketjap manis.
Marina in de zak met kippenvleugeltjes, goed gemengd en in de koelkast gezet.
Lontong laten koken en ondertussen de groenten voor de gado gado gesneden, pindasaus gemaakt en eitjes gekookt.
Voor de glase een mengsel gemaakt van 4 dl gembersiroop en en 2 dl ketjap manis.
Dan F1 kijken
Op de Q:
Q centraal gestookt met houtskool tot een dome temp. van 220 C.
Chicken wings gezellig rondom het kampvuur gelegd en rustig laten garen. 0m de 5 minuten ingesmeerd met de marinade en na 10 min. gekeerd.
Slim van Weber om zo'n kleine tafeltjes aan de Q te ontwerpen.
Na 25 min zijn de wings op een temperatuur van 70 C. Deze met de glaze ingesopt en ff centraal boven het vuur gelegd. Dat gaat ff knetterhard. Zwart streepje tot gevolg.
Dus kolen decentraal en de vleugeltjes idem. Nogmaals ingesmeerd en laten "drogen".
De foto shoot:
Zo'n project vergt enig teamwork. De cheffin du casa heeft in tussentijd de groenten voor de gado gado geblancheerd en de pindasaus op
temperatuur gebracht. Nu met wat foto genieke rekwisieten, de lontong en de gado gado een samenstelling met de chicken wings tot stand gebracht.
Eea onder het genot van een Serafijn uit de Hemel. (alsof een engeltje op je tong piest...)
Het echte werk:
Op het eind komen de als fotomodel verkleedde chicken wings alsnog aan het echte werk toe.....Jammi Jammi.


Q poetsen:
Na het eten toch maar eerst de Q uitgesopt.


Maar ook dat is weer spik en span.

Laatst bewerkt: