- Berichten
- 5.113
Studerende zoonlief was uit het hoge Noorden (Nijmegen) voor een blitz
bezoek afgereisd naar het druilerige Midden Limburg.
De jonge man wilde uiteraard wat lekkers op tafel hebben en dan met de nadruk op Indonesisch.
Dus een kleine maaltijd bij elkaar bedacht.
- Gewokte lamshaasjes met peultjes
- Hete kipkluifjes
- Atjar Tjampoer
- Nasi simpel
wat strooi en kraak dingen.
Uiteraard is de volwassen jeugd niet meer te porren om met papi op de foto te gaan voor de foto challenge van deze maand.
De lamshaasjes had ik zo nog nooit gemaakt. Wordt een blijvertje.
Vlees
500 gr lamshaasjes, per haasje in 3 stukken gesneden
Ketjapmarinade
1 tenen knoflook
2 el ketjap manis + 1 el sojasaus
1 tl djintan (komijn)
2 tl Ketoembar (gemalen koriander)
1 tl djahé (gemberpoeder)
1 tl sambal (ik heb Badjak genomen)
Rasp van een limoen
Voor de roerbak.
2 rode uien en 1 sjalot, fijngesneden
4 teentjes knoflook, gekneusd en gehakt
0,5 rode peper of 1 kleine peper, fijngesneden
2 cm verse gember, fijngesneden
1 st sereh (ditroengras), in de lengte doormidden gesneden
4 bl daun salam (indonesisch laurierblad)
Halve limoen in plakjes
500 gr licht geblancheerde peultjes
1 el Sambal Badjak
2 el wokolie
Kruidenmix:
5 gepofte kemiri nootjes fijn gehakt
1 tl djahé
1 tl ketoembar
2 tl djintan
Wrijf het lamsvlees in met de marinade. Laat een uurtje of twee intrekken.
Bak de uien eerst de uien in de hete wok.
Voeg daarna de knoflook, gehakte peper en de gember toe.
Voeg de sereh toe, de daun salam en de kruidenmix toe. Bak even door.
Doe het vlees bij de boemboe in de wok. Bak en roer ff flink door. Ketjap marinade gaat anders verbranden
Voeg daarna de (evnt) sambal en schijfjes limoen toe.
Bak het in 5 minuten gaar.
Voeg dan de (licht geblancheerde) peultjes toe en bak 5 min mee.
Bak niet te lang. Lamshaasjes mogen best rosé zijn
Opm. De smaken trekken goed door. Verknoei dit niet met teveel peper
of sambal.
Kipkluifjes, (Ajam Bakar Pedis)
Kwestie van pittige marinade en lekker indirect grillen langs de houtskool. Wok kan mooi mee opwarmen.
Marinade
- 4 teentjes knoffie
- 2 lomboks
- 2 eetlepels sambal
- 1 eetlepels limoensap
Lam in de wok
Op tafel.
De atjar en de nasi heb ik voor het gemak in de keuken gemaakt.




De jonge man wilde uiteraard wat lekkers op tafel hebben en dan met de nadruk op Indonesisch.
Dus een kleine maaltijd bij elkaar bedacht.
- Gewokte lamshaasjes met peultjes
- Hete kipkluifjes
- Atjar Tjampoer
- Nasi simpel
wat strooi en kraak dingen.
Uiteraard is de volwassen jeugd niet meer te porren om met papi op de foto te gaan voor de foto challenge van deze maand.
De lamshaasjes had ik zo nog nooit gemaakt. Wordt een blijvertje.
Vlees
500 gr lamshaasjes, per haasje in 3 stukken gesneden
Ketjapmarinade
1 tenen knoflook
2 el ketjap manis + 1 el sojasaus
1 tl djintan (komijn)
2 tl Ketoembar (gemalen koriander)
1 tl djahé (gemberpoeder)
1 tl sambal (ik heb Badjak genomen)
Rasp van een limoen
Voor de roerbak.
2 rode uien en 1 sjalot, fijngesneden
4 teentjes knoflook, gekneusd en gehakt
0,5 rode peper of 1 kleine peper, fijngesneden
2 cm verse gember, fijngesneden
1 st sereh (ditroengras), in de lengte doormidden gesneden
4 bl daun salam (indonesisch laurierblad)
Halve limoen in plakjes
500 gr licht geblancheerde peultjes
1 el Sambal Badjak
2 el wokolie
Kruidenmix:
5 gepofte kemiri nootjes fijn gehakt
1 tl djahé
1 tl ketoembar
2 tl djintan
Wrijf het lamsvlees in met de marinade. Laat een uurtje of twee intrekken.
Bak de uien eerst de uien in de hete wok.
Voeg daarna de knoflook, gehakte peper en de gember toe.
Voeg de sereh toe, de daun salam en de kruidenmix toe. Bak even door.
Doe het vlees bij de boemboe in de wok. Bak en roer ff flink door. Ketjap marinade gaat anders verbranden
Voeg daarna de (evnt) sambal en schijfjes limoen toe.
Bak het in 5 minuten gaar.
Voeg dan de (licht geblancheerde) peultjes toe en bak 5 min mee.
Bak niet te lang. Lamshaasjes mogen best rosé zijn
Opm. De smaken trekken goed door. Verknoei dit niet met teveel peper


Kipkluifjes, (Ajam Bakar Pedis)
Kwestie van pittige marinade en lekker indirect grillen langs de houtskool. Wok kan mooi mee opwarmen.
Marinade
- 4 teentjes knoffie
- 2 lomboks
- 2 eetlepels sambal
- 1 eetlepels limoensap
Lam in de wok
Op tafel.
De atjar en de nasi heb ik voor het gemak in de keuken gemaakt.





