BasBQ
Beef en Steak

Indische gewokte lamshaasje, Kids met Blitz

 
 
 
 

Peter64

Gerijpt
Berichten
4.631
Studerende zoonlief was uit het hoge Noorden (Nijmegen) voor een blitz⚡bezoek afgereisd naar het druilerige Midden Limburg.
De jonge man wilde uiteraard wat lekkers op tafel hebben en dan met de nadruk op Indonesisch.
Dus een kleine maaltijd bij elkaar bedacht.

- Gewokte lamshaasjes met peultjes
- Hete kipkluifjes
- Atjar Tjampoer
- Nasi simpel
wat strooi en kraak dingen.

Uiteraard is de volwassen jeugd niet meer te porren om met papi op de foto te gaan voor de foto challenge van deze maand.

De lamshaasjes had ik zo nog nooit gemaakt. Wordt een blijvertje.

Vlees
500 gr lamshaasjes, per haasje in 3 stukken gesneden

Ketjapmarinade
1 tenen knoflook
2 el ketjap manis + 1 el sojasaus
1 tl djintan (komijn)
2 tl Ketoembar (gemalen koriander)
1 tl djahé (gemberpoeder)
1 tl sambal (ik heb Badjak genomen)
Rasp van een limoen

Voor de roerbak.
2 rode uien en 1 sjalot, fijngesneden
4 teentjes knoflook, gekneusd en gehakt
0,5 rode peper of 1 kleine peper, fijngesneden
2 cm verse gember, fijngesneden
1 st sereh (ditroengras), in de lengte doormidden gesneden
4 bl daun salam (indonesisch laurierblad)
Halve limoen in plakjes
500 gr licht geblancheerde peultjes
1 el Sambal Badjak
2 el wokolie

Kruidenmix:
5 gepofte kemiri nootjes fijn gehakt
1 tl djahé
1 tl ketoembar
2 tl djintan

Wrijf het lamsvlees in met de marinade. Laat een uurtje of twee intrekken.
Bak de uien eerst de uien in de hete wok.
Voeg daarna de knoflook, gehakte peper en de gember toe.
Voeg de sereh toe, de daun salam en de kruidenmix toe. Bak even door.
Doe het vlees bij de boemboe in de wok. Bak en roer ff flink door. Ketjap marinade gaat anders verbranden
Voeg daarna de (evnt) sambal en schijfjes limoen toe.
Bak het in 5 minuten gaar.
Voeg dan de (licht geblancheerde) peultjes toe en bak 5 min mee.
Bak niet te lang. Lamshaasjes mogen best rosé zijn

Opm. De smaken trekken goed door. Verknoei dit niet met teveel peper 🌶️🌶️ of sambal.

Kipkluifjes, (Ajam Bakar Pedis)
Kwestie van pittige marinade en lekker indirect grillen langs de houtskool. Wok kan mooi mee opwarmen.
Marinade
- 4 teentjes knoffie
- 2 lomboks
- 2 eetlepels sambal
- 1 eetlepels limoensap


IMG_5357.jpg


IMG_5358.jpg


Lam in de wok

IMG_5359.JPG
IMG_5361.JPG
IMG_5363.JPG
IMG_5365.JPG
IMG_5368.JPG


Op tafel.
De atjar en de nasi heb ik voor het gemak in de keuken gemaakt.

IMG_4765.jpg


IMG_4767.jpg


😋 ;) (y) 🐑🍗🌶️
 
Wat een top maaltijd weer Peter. Diepe buiging

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Wauw. Mocht ik eens in de buurt zijn dan schuif ik graag aan om je van al dat lekkers te bevrijden.
Man, wat een feestje

Nasi simpel met strooi en kraak dingen :ROFLMAO: (y) (y) (y)

En tja, niet met jou op de foto willen maar wel heel Facebook en instagram vol plempen. Ik ken het :rolleyes:
 
Ziet er erg lekker uit zo!

Wat een explosie van smaken zo samen. 😋😋
 
Nasi simpel met strooi en kraak dingen :ROFLMAO: (y) (y) (y)
:rolleyes:
Door de indische koks aan boord werd of nasi goreng of nasi simpel gemaakt.
De simpel sloeg op de ingredienten (bv geen kip, tauge, etc.) en was heel vaak een snelle hap.
 
Zo dan, Dat is een maaltijd van TOP kwaliteit Peter. Daar zou ik ook best voor naar huis willen komen.
En zo te zien zuipt ie ook nog eens je bier op. Mooi man, dat moet smullen geweest zijn
 
Pfff Peter, wat staat er vrijdag op het menu en kunnen we aanschuiven? Komen dan vanuit Duitsland door Limburg terug naar huis....

Te lekker gewoon.
 
Pfff Peter, wat staat er vrijdag op het menu en kunnen we aanschuiven? Komen dan vanuit Duitsland door Limburg terug naar huis....

Te lekker gewoon.
Wij zijn bij vrienden om daar de q aan te maken.
Ik zet je wel een zak houtskool klaar. Slager is in de buurt.
 
Ziet er weer heerlijk uit Peter.
Heerlijk indisch vlees en groente, jummie
 
Lekker oosters gerecht, zou ik graag van proeven.
 
Terug
Bovenaan Onderaan