BasBQ
Beef en Steak

Indiase Massala met bloemkool en πŸ“

Machtig mooie bijdrage RenZwi, ziet er echt zalig uit!
 
Laatst bewerkt:
Dat ziet goed uit, het verslag ook πŸ˜‰
Zal ook heerlijk geroken hebben
 
Wauw! Wat een mooi verslag en prachtige foto. Ik krijg er ook al zin in! Ben ook erg benieuwd naar het recept van de Roti. Zou je dit ook naar mij willen sturen?
 
Prachtige bijdrage aan de fotowedstrijd. Het blijft jammer dat we de geuren niet kunnen ruiken.
Ja, de technologie is zo ver, maar niet even een geurpc oid produceren πŸ˜‚
 
Wauw! Wat een mooi verslag en prachtige foto. Ik krijg er ook al zin in! Ben ook erg benieuwd naar het recept van de Roti. Zou je dit ook naar mij willen sturen?
Maar natuurlijk! Zoals ik al tegen Beun zei, vanavond πŸ˜€ Post hem hier wel even πŸ™‚
 
Wat een prachtige reportage. Complimenten.
Door dit soort topics krijg je ontzettende honger.
Geweldig
 
Wat een prachtige reportage. Complimenten.
Door dit soort topics krijg je ontzettende honger.
Geweldig
Bedankt! Absoluut!
En het mooie van deze wedstrijd vind ik dat je (spreek nu even voor mezelf natuurlijk πŸ˜…) altijd een stapje extra wilt doen. Ik maak wel vaker foto’s van eten, maar door deze wedstrijd ben ik wat meer gaan letten op de presentatie. Wat ik dan weer erg leuk blijk te vinden πŸ˜„
 
Thanks! Ja, het deeg was ik ook zeer content mee!
Wat betreft de foto, ik heb wat met contrast gespeeld, wellicht dat dat het is? Vind het er wel bij passen 😌
Zou kunnen! Heb 0 verstand van foto’s maar het viel me toevallig op. Als het de bedoeling was helemaal goed :)
Genoten van je bijdrage en bedankt voor de inspiratie!
 
Zou kunnen! Heb 0 verstand van foto’s maar het viel me toevallig op. Als het de bedoeling was helemaal goed :)
Genoten van je bijdrage en bedankt voor de inspiratie!
Haha! Naja, ik heb hem liever scherp natuurlijk. Maar ik moet het doen met m’n iPhone πŸ˜… Beetje spelen met contrast en je zit al met de wat meer grungy look. Maar nogmaals, die beviel in dit geval wel 😊

Gern gedaan! πŸ˜‡
 
Wauw! Wat een mooi verslag en prachtige foto. Ik krijg er ook al zin in! Ben ook erg benieuwd naar het recept van de Roti. Zou je dit ook naar mij willen sturen?
Mocht het ooit mogelijk zijn, zou je dan het recept voor de roti willen delen?
@Beun @1012sabine1985 en anderen 😊
Bij deze! Hoop dat het duidelijk is, zo niet, hier ben ik πŸ˜‰


Roti Prata​

Ingredienten

- 250 gram patentbloem
- 1tl zout
- 25 gram (vanille)suiker
- 50ml kokend water
- 50ml warme water (ongeveer 50-60 graden)
- 50ml warme melk (ongeveer 50-60 graden)
- Zonnebloemolie (maar liever ghee, ook wel geklaarde boter genoemd.) voor het insmeren, vormen en bakken van het deeg.

Bereidingswijze

- Meng het bloem met het kokende water totdat het opgenomen is.

- Voeg de suiker, het zout, de warme melk en het warme water toe. De temperatuur van zowel de melk als het warme water is leidend. Zorg dat je zo accuraat mogelijk tussen de 50 en 60 graden zit.

- Kneed het deeg ongeveer 10 minuten lang op gemiddelde snelheid. Begin eerst rustig, anders knalt al je bloem over de rand πŸ˜‰

- Wanneer het deeg gekneed is, haal je het eruit en maak je er een bal van. Be-olie de bal en leg terug in de kom. Trek hier een velletje vershoudfolie overheen en laat het deeg minimaal een uur rusten op kamertemperatuur.

- Verdeel de bal in 4 gelijke stukken en maak hier 4 ballen van. Be-olie de ballen deeg, leg op een bakpapier en dek wederom af met vershoudfolie. Laat dit nu ook weer minimaal een uur rusten op kamertemperatuur. Je kunt het nu ook in de koelkast leggen en de volgende dag weer eruit halen en op kamertemperatuur laten komen (duurt ongeveer 2 uurtjes). Jij bent de chef, kies maar πŸ˜‰

- Klaar om het deeg te vormen. Heb je het deeg uit de koelkast? Wees er zeker van dat het deeg op kamertemperatuur is, anders werkt het volgende niet.

- Wrijf je handen in met olie, dat maakt het werken makkelijker. Leg een deegbal op het aanrecht (niet bestuiven met bloem!). Druk het deeg uiteen met je handpalm. Wanneer je dit gedaan hebt, pak je de uiteinden van het deeg en trek je het voorzichtig uit. De uiteinden plak je weer vast aan het aanrechtblad. Probeer zo dun mogelijk deeg te krijgen door deze handelingen keer op keer te herhalen. Een klein scheurtje mag, maar zorg dat het geen gatenkaas wordt. Toch een gatenkaas? Maak van het deeg weer een bal en laat hem 30 minuten rusten op kamertemperatuur. Dan kun je het nog eens proberen 😊

- Als het deeg heel dun is (zorg er ook voor dat de randen dun zijn), wrijf je het voorzichtig in met olie (of ghee).

- Vouw het deeg dubbel, op de manier zodat het deeg zo lang mogelijk blijft. Doe dit nog eens en hierna nog eens. Zo houd je een lange lint over.

- Pak 1 uiteinde en draai al draaiend het deeg om dit uiteinde heen tot je rond bent. Druk het uiteinde onder het deeg.

- Laat het deeg rusten, niet langer dan 30 minuten. Zelf heb ik 20 minuten aangehouden.

- Verhit een skillet en voeg ghee toe.

- Druk het deeg op het aanrechtblad redelijk plat, tot je tevreden bent en leg deze dan in de skillet. Bak aan beide kanten goudbruin.

- Haal het deeg uit de pan. En klaar is je Roti Pratta. Wil je het helemaal afmaken, leg dan de Roti Pratta op het aanrechtblad en maak van je handen 2 kommetjes. Beweeg deze als een klapbeweging naar elkaar toe terwijl de Roit Pratta er tussenin ligt. Zo sla je ze luchtig en worden ze over het algemeen gepresenteerd. Doet verder niets met de smaak, maar wel een leuke toevoeging πŸ˜‰
 
Laatst bewerkt:
Heel mooi verslag! (y) Mooie uitvoering ook, fijn dat de vrouw nog effies een naan in elkaar kan flansen zeg πŸ˜…

Vanuit ons kan ik ook zeker bevestigen dat een massala het ook heel goed doet met de kids, hier onze van 2 jaar kan dat ook prima eten. Hij lust alleen geen vlees (kip pikt hij er genadeloos uit), dus een vega versie werkt vaak net zo goed.
 
Heel mooi verslag! (y) Mooie uitvoering ook, fijn dat de vrouw nog effies een naan in elkaar kan flansen zeg πŸ˜…

Vanuit ons kan ik ook zeker bevestigen dat een massala het ook heel goed doet met de kids, hier onze van 2 jaar kan dat ook prima eten. Hij lust alleen geen vlees (kip pikt hij er genadeloos uit), dus een vega versie werkt vaak net zo goed.
Altijd goed als de vrouw wat in elkaar wil flansen muv ondergetekende 🀣

Haha! Een fijnproever dus. Ik maak deze curry ook wel zonder kip, dan doe ik er rest groentes bij. Team no waste hier πŸ˜…

Leuk hoe verschillend kids dan zijn, die van mij gaat juist op zoek naar het vlees πŸ˜…
 
@Beun @1012sabine1985 en anderen 😊
Bij deze! Hoop dat het duidelijk is, zo niet, hier ben ik πŸ˜‰


Roti Prata​

Ingredienten

- 250 gram patentbloem
- 1tl zout
- 25 gram (vanille)suiker
- 50ml kokend water
- 50ml warme water (ongeveer 50-60 graden)
- 50ml warme melk (ongeveer 50-60 graden)
- Zonnebloemolie (maar liever ghee, ook wel geklaarde boter genoemd.) voor het insmeren, vormen en bakken van het deeg.

Bereidingswijze

- Meng het bloem met het kokende water totdat het opgenomen is.

- Voeg de suiker, het zout, de warme melk en het warme water toe. De temperatuur van zowel de melk als het warme water is leidend. Zorg dat je zo accuraat mogelijk tussen de 50 en 60 graden zit.

- Kneed het deeg ongeveer 10 minuten lang op gemiddelde snelheid. Begin eerst rustig, anders knalt al je bloem over de rand πŸ˜‰

- Wanneer het deeg gekneed is, haal je het eruit en maak je er een bal van. Be-olie de bal en leg terug in de kom. Trek hier een velletje vershoudfolie overheen en laat het deeg minimaal een uur rusten op kamertemperatuur.

- Verdeel de bal in 4 gelijke stukken en maak hier 4 ballen van. Be-olie de ballen deeg, leg op een bakpapier en dek wederom af met vershoudfolie. Laat dit nu ook weer minimaal een uur rusten op kamertemperatuur. Je kunt het nu ook in de koelkast leggen en de volgende dag weer eruit halen en op kamertemperatuur laten komen (duurt ongeveer 2 uurtjes). Jij bent de chef, kies maar πŸ˜‰

- Klaar om het deeg te vormen. Heb je het deeg uit de koelkast? Wees er zeker van dat het deeg op kamertemperatuur is, anders werkt het volgende niet.

- Wrijf je handen in met olie, dat maakt het werken makkelijker. Leg een deegbal op het aanrecht (niet bestuiven met bloem!). Druk het deeg uiteen met je handpalm. Wanneer je dit gedaan hebt, pak je de uiteinden van het deeg en trek je het voorzichtig uit. De uiteinden plak je weer vast aan het aanrechtblad. Probeer zo dun mogelijk deeg te krijgen door deze handelingen keer op keer te herhalen. Een klein scheurtje mag, maar zorg dat het geen gatenkaas wordt. Toch een gatenkaas? Maak van het deeg weer een bal en laat hem 30 minuten rusten op kamertemperatuur. Dan kun je het nog eens proberen 😊

- Als het deeg heel dun is (zorg er ook voor dat de randen dun zijn), wrijf je het voorzichtig in met olie (of ghee).

- Vouw het deeg dubbel, op de manier zodat het deeg zo lang mogelijk blijft. Doe dit nog eens en hierna nog eens. Zo houd je een lange lint over.

- Pak 1 uiteinde en draai al draaiend het deeg om dit uiteinde heen tot je rond bent. Druk het uiteinde onder het deeg.

- Laat het deeg rusten, niet langer dan 30 minuten. Zelf heb ik 20 minuten aangehouden.

- Verhit een skillet en voeg ghee toe.

- Druk het deeg op het aanrechtblad redelijk plat, tot je tevreden bent en leg deze dan in de skillet. Bak aan beide kanten goudbruin.

- Haal het deeg uit de pan. En klaar is je Roti Pratta. Wil je het helemaal afmaken, leg dan de Roti Pratta op het aanrechtblad en maak van je handen 2 kommetjes. Beweeg deze als een klapbeweging naar elkaar toe terwijl de Roit Pratta er tussenin ligt. Zo sla je ze luchtig en worden ze over het algemeen gepresenteerd. Doet verder niets met de smaak, maar wel een leuke toevoeging πŸ˜‰
Thanks!!! Hele duidelijke omschrijving!
 
Terug
Bovenaan Onderaan