BasBQ
Beef en Steak

In de herkansing - flat ribs

 
 
 

Cigar Joe

Vuurmaker
Berichten
60
Tja.. waarschijnlijk was ik zelf veruit het meest teleurgesteld toen ik een paar weken terug 2,5 prachtige flat ribs compleet wist te cremeren.. dat vroeg om revenge natuurlijk en daar wilde ik niet te lang mee wachten.

Dit keer ging ik het wel iets anders aanpakken. Niet blind de 3-2-1 methode en weglopen maar andere insteek, monitoren en zelf bepalen..

Ook het recept iets anders. Eerst vlies eraf natuurlijk, toen in de olijfolie i.p.v. mosterd en lekker ingewreven met mister X bombastische rub (had ik nog staan, jammer dat hij ermee stopt).

Ei naar de 110 graden, best stuk appelhout erbij en de ribs in mijn maagdelijke ribhouder (14,95 bol.com). Ze hingen er een beetje bij maar toch maar gelaten. Als ik n keer 6 van die knoepers ga doen dan wordt het wel even positioneren. Weer wat geleerd.

Uiteindelijk 1 uur en 15 minuten in de rook, 2 uur in de alu folie en pak en beet 15 minuten terug.

In de folie met bruine basterd suiker, boter en appel ciderazijn. Prikker ging er na twee uur zonder enige weerstand doorheen.. oops toch te lang?? Zagen er prachtig uit, mooi terug getrokken. Vocht van twee van de drie ribs als basis voor de lak/saus. Ribben terug erop, goed oppassen dat ze niet braken. Een botje bleef al achter. Twee keer gelakt.

Perfect sticky, Fall of the bone (dat was het doel) en de saus goddelijk.

Saus: vocht van twee ribben, balsamico, wourster, tabasco, beetje cayennepeper, aan de bubbel laten raken, honing en ketchup erbij, minuutje pruttelen, ribs lakken (2x in 15m tot een mooie stickie buitenkant, alleen bovenkant), saus laten reduceren. Wel roeren voor het op de ribs doen, zit best wat vet in wat bovenkomt.

No shit, ik vond het de lekkerste ribs ever. Geen backribs meer bovenaan. Mijn ene dochter heeft nog steeds een voorkeur daarvoor. Meteen onterft ;)

Talk, talk, here are the piccies

5fec89df0c7d2f99a99cea6906fba163.jpg


8e0ee536a3c12c0edf138e3451f0f47d.jpg


9dbb8f02819fdd5e087b4062e448f13e.jpg


a8396c459b9503229ab95860e45a8df5.jpg


7a8aba8414b4d5d8644e8682d92ff202.jpg


ed6ac43463226ee001b569c3da118306.jpg


51674428801fb02a2f6b8c646760700e.jpg


cd0e74d479d834ceb29a3ce16ae69da8.jpg


fb266715baa0de4976f858621337aca9.jpg


Probleem als je zelf altijd kookt, bakt en Qt, in een restaurant valt het steeds vaker tegen..
 
Ziet er top uit, krijg spontaan honger ;)
 
Heerlijk, ribben kluiven. ;)
 
En alweer lekker het is inderdaad beter om je niet te strikt aan de 3 2 1 methode te houden  :)
 
Lekkere ribben en je weet wat ze zeggen, als je van het paard gegooid wordt stap je best meteen terug in het zadel. Hier zal dit ook wel zo zijn. Leuk dat het deze keer wel een succes is.

Verstuurd vanaf mijn SM-G390F met Tapatalk

 
Brecht zei:
Lekkere ribben en je weet wat ze zeggen, als je van het paard gegooid wordt stap je best meteen terug in het zadel. Hier zal dit ook wel zo zijn. Leuk dat het deze keer wel een succes is.

Verstuurd vanaf mijn SM-G390F met Tapatalk

Dank, klopt als n bus en de beloning is des te groter.
 
WoW, die zien er voortreffelijk uit! Begrijp best dat je overstapt ;). Btw bij mij hebben de babybacks de voorkeur.
 
De aanhouder wint en dat is gelukt zo te zien.
 
Ziet er goed uit! Ook maar eens proberen. Nu altijd nog baby backs klaargemaakt, maar dat gaat dus veranderen ;-)
 
Zien er goed uit. Ik wil ze liever van het bot bijten. Maar moet die versie nog eens maken. Ben er wel aan uit dat de restaurants nog veel moeten leren
 
Terug
Bovenaan Onderaan