BasBQ
Beef en Steak

In bbq'en voor 24 september

 

ger010

Sprokkelaar
Berichten
40
Met wat vrienden hebben we een koop clubje.
Eens in de 2 maanden komen we samen en
proberen zo lekker mogelijke dingen op tafel te zetten.

De vorige edities heeft moeder de vrouw het gedaan,
van die liflaf dingetjes uit de pan, ik kan er niets mee.

Deze editie is het thema bbq  :D dus ja druk hier aan
het lezen om het niveau naar een hoger plan te tillen.

Vanavond proberen gevulde kipfile (tot nu to parmazaanse kaas
wat bacon de rest nog verzinnen :) ) en gevulde hamburgertjes.

Heb nog brood mix staan dus die wil ik ook zelf maken
in mijn dutch oven.

Verder in bestelling voor een fortuin aan rubs en briketten.
Zal me benieuwen heb nu weber longstasting en er komt nu
ecobrasa aan. Veel goede dingen van gelezen zinin.nl !!!

Edit.
nog vast kokende aardappelen gekocht voor het deels insnijden
en besmeren met kruiden boter hmmmm moet lekker zijn.
 
Oke van je fouten kun je leren, nou gisteren zat kunnen leren helaas.

Niet doen, direct uit het werk als een speer de keuken in om zo snel mogelijk
het vlees klaar te maken voor de bbq... dan vergeet je ingredi?nten :(
Tja dan is de lol wel af van het bbq'en maar goed leer je van !

Vlees zag er best aardig uit echter gort droog... verschillende keren met
mijn barbecook thermometer geprikt maar dit gaf aan dat het nog niet goed was
dus jaar maar door laten gaan dan... er zat een vulling in van marinade ala
minute (gooi van alles in de olie en smeren) met bieslook uit de tuin, parmazaanse
kaas, snijboontjes (aten we toevallig  :D )

Denk met meten dat ik in de kern van snijbonen zat en tegen de tijd dat die 75+
is, is de rest verloren. Tja leer je van, vanavond langs de Ikea om zo'n handig
metertje te halen met snoer telkens de kap open kost te veel warmte.

Verder was het lastig om de smokey weber op temperatuur te houden waarschijnlijk
te hard alles dicht en open telkens.

Ach ja leert een mens van dank voor alle inspiratie mensen !!!

 
Jammer dat het tegen viel, maargoed nu kan het alleen beter worden!
Ik heb ook al eens de kern gemeten van een ui ipv een kippedij, werd het ook niet beter van :D
Met zo'n fantast erin hoef je hem minder te openen, dus das al een vooruitgang. En bedenk dat het aanpassen van de schuifjes voor de luchttoevoer ook 15-30 minuten nodig heeft om het effect goed te zien (millimeter werk qua aanpassing steeds, tenzij het echt een zooitje is natuurlijk).
Snel opnieuw proberen! ;)
 
ik zeg dat ook altijd tegen de mensen als ze voor meerdere mensen een bbq willen gaan verzorgen, neem er de tijd voor, anders gaat het inderdaad niet goed.
is in ieder geval een goed leer moment geweest  ;)
 
ger010 zei:
De vorige edities heeft moeder de vrouw het gedaan,
van die liflaf dingetjes uit de pan, ik kan er niets mee.

met alle respect: maar als je niks kunt of wil kunnen met t eten van t gas of uit de oven binnen gemaakt door je vrouw.
en t ook nog afdoet als liflafjes  X( respectloos vindt ik.
en nou zelf wel is  ffn in no time wat te voorschijn wil toveren op je nieuwe Q, nou dan vergeet t buiten ook maar.

ger010 zei:
  dank voor alle inspiratie mensen !!!

dank je vrouw eens voor die kliek die ze gaart in de keuken en vraag eens hoe ze die gaart.
kun je nog van leren en voor jouw een opstap opweg naar wat jij noemt t echte werk buiten op de Q.
want je gaf de FLINKE VALSE START gelukkig wel  toe en dat siert je wel vindt ik. B-)


verder gewoon opnieuw beginnen , en kalm an met beleid dingen uit proberen en je gaat ervaren dat buiten vlees bereiden een hele beleving is ,,en niet moeten presteren voor een heule groep.
dat komt ooit nog wel is.
 
Peter rustig aan, of is het je zus toevallig  :p
 
 
AV zei:
ger010 zei:
De vorige edities heeft moeder de vrouw het gedaan,
van die liflaf dingetjes uit de pan, ik kan er niets mee.
met alle respect: maar als je niks kunt of wil kunnen met t eten van t gas of uit de oven binnen gemaakt door je vrouw.
en t ook nog afdoet als liflafjes  X( respectloos vindt ik.
en nou zelf wel is  ffn in no time wat te voorschijn wil toveren op je nieuwe Q, nou dan vergeet t buiten ook maar.
Zie niet helemaal je punt en wat hier respectloos aan is. Hij zegt toch NERGENS dat hij het eten van zijn vrouw ALTIJD niks vindt of wel soms?!  :-O
Hij geeft alleen aan dat bij de VORIGE edities van dat kookclubje er liflafjes uit de pan kwamen waar hij niet zo veel mee kan. Kan ik mij prima indenken als dat niet je ding is en dat dit dan voor Ger010  de aanleiding is voor een BBQ editie.

Misschien even beter lezen de volgende keer en nuanceren voordat je iemand tot op de grond af fikt  :-/

Hier....neem een snickers  :D
 
Wel lief spelen h? kinderen ;)
 
ger010 zei:
Oke van je fouten kun je leren, nou gisteren zat kunnen leren helaas.

Niet doen, direct uit het werk als een speer de keuken in om zo snel mogelijk
het vlees klaar te maken voor de bbq... dan vergeet je ingredi?nten :(
Tja dan is de lol wel af van het bbq'en maar goed leer je van !

Vlees zag er best aardig uit echter gort droog... verschillende keren met
mijn barbecook thermometer geprikt maar dit gaf aan dat het nog niet goed was
dus jaar maar door laten gaan dan... er zat een vulling in van marinade ala
minute (gooi van alles in de olie en smeren) met bieslook uit de tuin, parmazaanse
kaas, snijboontjes (aten we toevallig  :D )

Denk met meten dat ik in de kern van snijbonen zat en tegen de tijd dat die 75+
is, is de rest verloren. Tja leer je van, vanavond langs de Ikea om zo'n handig
metertje te halen met snoer telkens de kap open kost te veel warmte.

Verder was het lastig om de smokey weber op temperatuur te houden waarschijnlijk
te hard alles dicht en open telkens.

Ach ja leert een mens van dank voor alle inspiratie mensen !!!


Kijk, daar hou ik van! Je gaat de mist in en dat gebeurt gewoon. En dat zeg je dan ook. Nu al top dus! Maar ja, je bent 010 of je bent het niet. Jatochnietdan! Geen mooi weer verhaal, maar gewoon zoals het ging.
Hebbie toevallig ook nog een vlonder in de fik gestoken? ( ik wel, en snauwde mijn verkering af toen hij mij er zachtjes op attendeerde).
Joh, leermomentje. Volgende keer beter.
 
Terug
Bovenaan Onderaan