- Berichten
- 459
Laatst had ik een stuk varkensfilet van 0,56kg in de ijskast liggen die tegen de THT datum aan zat.
Weggooien is zonde.
Omdat de diepvries vol zat heb ik dit stukje vlees 2 dagen in de droge pekel gelegd. (pekelzout met wat smaakmakers zoals tijm, laurier, jeneverbes, etc)
Daarna 24 uur laten drogen in de ijskast en vannacht 12 uur in de koude rook gehangen.
Het stukje vlees hangt nu in de garage te "rijpen".
Het vlees was nog zeker eetbaar toen ik het ging pekelen maar ik had het geen 2 dagen langer moeten bewaren.
Nu vraag ik me af of het duidelijk te zien/ruiken is wanneer het vlees bedorven is of niet.
Welke risico's loop ik met dit impulsieve project?
Weggooien is zonde.
Omdat de diepvries vol zat heb ik dit stukje vlees 2 dagen in de droge pekel gelegd. (pekelzout met wat smaakmakers zoals tijm, laurier, jeneverbes, etc)
Daarna 24 uur laten drogen in de ijskast en vannacht 12 uur in de koude rook gehangen.
Het stukje vlees hangt nu in de garage te "rijpen".
Het vlees was nog zeker eetbaar toen ik het ging pekelen maar ik had het geen 2 dagen langer moeten bewaren.
Nu vraag ik me af of het duidelijk te zien/ruiken is wanneer het vlees bedorven is of niet.
Welke risico's loop ik met dit impulsieve project?