- Berichten
- 89
Aangezien het afgelopen weekend zonovergoten was in Rossum, lekker 3 dagen de BBQ aangestoken. Geen lange sessies maar eens een keer echt grillen.
Vrijdag wou vrouwlief een hamburger. Had nog zelfgedraaide hamburgers in de vriezer liggen, snel even bij de slager langs voor bacon. Lag daar toch een fijne Cote de Boeuf en een longhaas in de vitrine... Tja, zaterdag en zondag waren bij deze ook ingevuld
Vrijdag:
Zaterdag een CdB; Zelf kruidenboter gemaakt met kruiden uit eigen tuin; Roosmarijn, Tijm, Citroentijm, Salie en Majoraan. Dit met gerookt zeezout toegevoegd aan roomboter. Dezelfde kruiden fijngehakt voor het vlees. Eerst een heel dun laagje olijfolie, SPG, en daarna fijne gehakte kruiden erop. Eerst indirect tot 48 graden, BBQ opgestookt tot 200 graden en het verder afgrillen. Paar tomaatjes erbij voor de kleur, aardappeltjes uit de oven, en het feest was compleet. Met afstand is dit mijn favoriete stuk rund v/d bbq, en ik denk ook van zoonlief
!
Zondag was het weer niet heel veel anders dan de rest van het weekend. Heel vervelend ook die middag maar even de BBQ aangestoken. Een couscous met gegrillde groenten, afgemaakt met een longhaas. Gewoon zo afgegrilld, pas bij het snijden voorzien van SPG. We hadden aan tafel een haat- liefdeverhouding met dit stuk vlees. Zeker lekker, maar na zaterdag viel het ietwat tegen
.
Grill moest goed heet, dus tijd voor een zelfgebrouwen Kölsch van de tap (Voor de puristen; een Wieß, aangezien het ongefilterd is, en ik de Dom van Keulen niet kan zien
).
Groentes in de stoommand van de Weber Wok:
Al met al was het een behelpen ;-). Nee, heerlijk weekend met het gezin doorgebracht, en ze kunnen voorzien van heerlijke gerechten. Mij hoor je niet klagen!!
Vrijdag wou vrouwlief een hamburger. Had nog zelfgedraaide hamburgers in de vriezer liggen, snel even bij de slager langs voor bacon. Lag daar toch een fijne Cote de Boeuf en een longhaas in de vitrine... Tja, zaterdag en zondag waren bij deze ook ingevuld

Vrijdag:
Zaterdag een CdB; Zelf kruidenboter gemaakt met kruiden uit eigen tuin; Roosmarijn, Tijm, Citroentijm, Salie en Majoraan. Dit met gerookt zeezout toegevoegd aan roomboter. Dezelfde kruiden fijngehakt voor het vlees. Eerst een heel dun laagje olijfolie, SPG, en daarna fijne gehakte kruiden erop. Eerst indirect tot 48 graden, BBQ opgestookt tot 200 graden en het verder afgrillen. Paar tomaatjes erbij voor de kleur, aardappeltjes uit de oven, en het feest was compleet. Met afstand is dit mijn favoriete stuk rund v/d bbq, en ik denk ook van zoonlief

Zondag was het weer niet heel veel anders dan de rest van het weekend. Heel vervelend ook die middag maar even de BBQ aangestoken. Een couscous met gegrillde groenten, afgemaakt met een longhaas. Gewoon zo afgegrilld, pas bij het snijden voorzien van SPG. We hadden aan tafel een haat- liefdeverhouding met dit stuk vlees. Zeker lekker, maar na zaterdag viel het ietwat tegen

Grill moest goed heet, dus tijd voor een zelfgebrouwen Kölsch van de tap (Voor de puristen; een Wieß, aangezien het ongefilterd is, en ik de Dom van Keulen niet kan zien

Groentes in de stoommand van de Weber Wok:
Al met al was het een behelpen ;-). Nee, heerlijk weekend met het gezin doorgebracht, en ze kunnen voorzien van heerlijke gerechten. Mij hoor je niet klagen!!