T
The Creative Explorer
Gast
Beste allemaal,
Ik mag graag grillen en gebruik daarvoor een simpele BBQ, gekregen op onze huwelijksdag. Maar de laatste tijd had ik de behoefte om wat meer met smaak te doen en zodoende een 'smoker' gekocht. (https://www.westfalia.eu/nl/shops/tuin-en-buitenleven/barbecue/bbq-bij-ieder-weer/houtskool-smokers-en-ovens/1535991-batavia-bbq-grill-4-in-1.htm) Het budget is er niet om een Kamado te kopen, maar wilde toch iets wat een beetje kan roken.
Op zich ben ik wel tevreden met hoe het gaat, de smaak en textuur is prima, alleen ik krijg de temperatuur niet boven de 100 graden, vaak blijft het rond de 80 graden hangen.
Ik gooi (in mijn mening) genoeg kolen in de kolen bak en gebruik een starter. De schuif boven heb ik zo open mogelijk en de laatste keren de BBQ op 2 balken gezet, zodat er meer lucht kan worden aangezogen, maar ook dat lijkt niet te helpen.
Tot nu toe heb ik de waterbak er wel in gelaten.
Ik gebruik trouwens kolen van de Makro en dan de restaurant variant.
Ergens zal ik iets verkeerd doen, maar ik kan het zo even niet bedenken. De lol gaat er zo een beetje vanaf; kip komt niet verder dan 50 graden kerntemperatuur.
Ik mag graag grillen en gebruik daarvoor een simpele BBQ, gekregen op onze huwelijksdag. Maar de laatste tijd had ik de behoefte om wat meer met smaak te doen en zodoende een 'smoker' gekocht. (https://www.westfalia.eu/nl/shops/tuin-en-buitenleven/barbecue/bbq-bij-ieder-weer/houtskool-smokers-en-ovens/1535991-batavia-bbq-grill-4-in-1.htm) Het budget is er niet om een Kamado te kopen, maar wilde toch iets wat een beetje kan roken.
Op zich ben ik wel tevreden met hoe het gaat, de smaak en textuur is prima, alleen ik krijg de temperatuur niet boven de 100 graden, vaak blijft het rond de 80 graden hangen.
Ik gooi (in mijn mening) genoeg kolen in de kolen bak en gebruik een starter. De schuif boven heb ik zo open mogelijk en de laatste keren de BBQ op 2 balken gezet, zodat er meer lucht kan worden aangezogen, maar ook dat lijkt niet te helpen.
Tot nu toe heb ik de waterbak er wel in gelaten.
Ik gebruik trouwens kolen van de Makro en dan de restaurant variant.
Ergens zal ik iets verkeerd doen, maar ik kan het zo even niet bedenken. De lol gaat er zo een beetje vanaf; kip komt niet verder dan 50 graden kerntemperatuur.